U trgovini se aktivirao požarni alarm, evo kako je reagirao blagajnik umirovljenik

Jasmina Grgurić Zanze
25. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenik koji radi na blagajni u trgovačkom centru Spar, ostao je potpuno profesionalan kada se aktivirao protupožarni alarm. Unatoč panici koja je nastala, to ga nije spriječilo da obavi posao, ali i smiri ostale djelatnike i kupce.

trgovina

Ilustracija | Foto: Unsplash

Zanimljivu crticu o blagajniku umirovljeniku koji je ostao profesionalan i smiren kada se u zagrebačkom Sparu aktivirao protupožarni alarm, donosi Kult plave kamenice čiji je novinar svjedočio ovom događaju na licu mjesta.

Protupožarni alarm oglasio se u subotu nešto prije prije 18 sati u Sparovom supermarketu u Branimirovoj ulici kraj bolnice Sveta Katarina. Trgovinom su zavijale neugodne sirene, a vrata koja služe kao izlaz u kritičnim situacijama automatski su se otvorila. Dok je crveno rotirajuće svjetlo sa stropova sugeriralo opasnost, sjedokosi i sjedobradi blagajnik umirovljenik reagirao je vojnički profesionalno.

stariji radnik
Rad u mirovini: Provjerili smo kakvi se poslovi nude, ali i što umirovljenici traže

– Blagajnik penzioner ni u jednom trenutku nije prekinuo servis nego je, dapače, hladno ispunjavao posebne želje kupaca, pa je na tri blagajne pokušao pronaći marku cigareta koje je tražio jedan gospodin u našem redu, opisuje novinar.

Usred sirena i rotirajućih svjetala nastavio je naplaćivati robu, zadržavajući ‘kulerski’ osmijeh. Međutim, istovremeno je mlađu kolegicu poslao da pazi da nitko ne ulazi i ne izlazi kroz vrata koja su inače zaključana, ali  su se otvorila uslijed protupožarne uzbune. Uz sve to, prijateljski je umirivao drugu kolegicu koja se prepala alarma.

Alarm je bio lažan, no staložena reakcija veterana još je jednom pokazala koliko su kompetentni profesionalci važni za svaki efikasan posao, zaključuje novinar Kulta plave kamenice.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap