U subotu se održava Noć kazališta, evo koje sve predstave diljem Hrvatske možete pogledati

Ana Kanazir
18. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Manifestacija Noć kazališta se prvi puta održala davne 2008. godine, a cilj je poticanje kazališnog stvaralaštva, kao i spajanje publike i kazališnih umjetnika. Ove se godine Noć kazališta odvija u 47 gradova, a većina predstava se mogu pogledati u subotu, 19.11.2022. godine.

noć kazališta

Noć kazališta

U Zagrebu će sa svojim predstavama sudjelovati čak 14 kazališta i centara za kulturu, a cijene karata u svim kazalištima će biti snižene. Potrebno je unaprijed kupiti karte kako ne biste ostali bez njih. Osim predstava, neka kazališta nude i popratne programe kao što su predstavljanje knjiga ili razgled kazališta.

Zagreb

Iako Zagreb nudi bogat program, izdvojit ćemo samo nekoliko predstava, a sve se održavaju u subotu.

U Centru kulture na Peščenici (KNAP) prikazivat će se u 20:00 sati predstava ‘Velika zvjerka’.

HNK nudi posebnu opciju razgledavanja kazališta, što obuhvaća šetnju kazalištem uz stručno vodstvo uz zanimljive priče iz kazališne povijesti. Cijena je 20 kuna, a potrebno je prethodno se najaviti na broj telefona 01 4888 412 ili na mail: [email protected].

U Kerempuhu za 50 kuna možete pogledati predstavu ‘Gruntovčani’ s početkom u 20:00 sati, dok u Teatru Exit možete pogledati u 19:00 sati predstavu ‘Mala čuda’

Dubrovnik

U Dubrovniku se u sklopu Noći kazališta prikazuje predstava ‘Tri sveca’ u Studentskom teatru Lero s početkom u 18:00 sati.

Rijeka

U HNK Ivan pl. Zajc Rijeka u 18:00 sati možete pogledati opere Cavalleria Rusticana i Gianni Schicchi. Osim toga, baš kao i HNK u Zagrebu i ovdje možete razgledati kazalište, odnosno Galeriju, ali u 11:00 sati po cijeni od 10 kuna.

Split

HNK Split nudi balet Vasilija Medvedeva na glazbu P. I. Čajkovskog – “ONJEGIN” pri čemu je osigurano 50 posto popusta za umirovljenike. I kod njih možete uživati u razgledavanju kazalištu u skupinama od deset građana, uz prethodnu najavu, a razgled kreće u 10:00, 10:30, 11:00 i 12:45 sati.

Zadar

U HNK-u Zadar možete za samo 10 kuna pogledati predstavu ‘A di smo sad, moja stoše’ u 20:00 sati, dok će se u 18:00 sati održati popratni program, odnosno predstavljanje istoimene knjige.

Varaždin

U Varaždinu u HNK-u možete pogledati predstavu ‘Tartuffe tartuffe tartuffe’ pri čemu će ulaznica iznositi 10 kuna.

Samobor

U Samoboru u Pučkom otvorenom učilištu u 19:00 sati možete besplatno pogledati predstavu amaterskog kazališta POU Samobor ‘Indijske svinje’.

Velika Gorica

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica na programu ima u 20:00 sati predstavu Ljubomira Kerekeša ‘Beba’ za koju je potrebno izdvojiti 40 kn. Osim predstave, moći ćete i razgledati kazalište i razgovarati s glumcima.

Karlovac

U Gradskom kazalištu Zorin dom se između ostalog prikazuje i predstava ‘Bez trećega’ u 21:00 sat, a za ulaznicu će trebati izdvojiti 30 kuna.

Kao što smo i napisali, ovo nije kompletan program, kao što nisu ni sve predstave koje se prikazuju. Kompletan popis možete vidjeti ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap