U pulskim mjesnim odborima kreću edukacije o prevenciji prijevare starijih osoba

Ana Kanazir
7. rujna 2023.
Novosti
A- A+

Kako bi ukazali na opasnosti koje nose prijevare starijih osoba, Grad Pula se u suradnji s Policijskom upravom istarskom uključio u provedbu preventivnog projekta policije pod nazivom ‘Policija poručuje: Zaštitimo naše noniće’. U sklopu projekta će se održati razne edukacije, a prva je već danas na repertoaru.

Umirovljenici sjede na klupi

Umirovljenici | Foto: Adam Jones/VisualHunt

Prijevare starijih osoba su česte, a policija stalno upozorava građane na sve opasnosti koje vrebaju. Već smo u ovom tekstu pisali o nagrađivanom projektu policije ‘Zaštitimo naše noniće’, a sada se u sve uključio i Grad Pula.

Držanje ruke u ruci
Policijska akcija za starije osobe -'Zaštitimo naše noniće' dobila nagradu za najbolji komunikacijski projekt

U okviru projekta planirane su edukacije kojima se želi smanjiti prijevare starijih osoba.

– Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine, zaključuju iz policijske uprave.

Svi zainteresirani mogu sudjelovati na predavanju o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara, a bit će govora i o tome na što sve trebaju paziti i obratiti pažnju. Prva edukacija se održava danas u 18 sati u MO Kaštanjer, a druga u četvrtak, 14. rujna 2023. u 18.00 sati u MO Šijana.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap