U posjet dolazi kineska delegacija, ZET izdao upute o promjeni svojih linija

Josip Mihaljević
8. travnja 2019.
Novosti
A- A+

U utorak navečer i srijedu tijekom dana u službeni posjet Zagrebu dolazi kineska delegacija predvođena predsjednikom Državnog vijeća Narodne Republike Kine. Očekuju se prometne gužve u užem centru grada, a ZET je izdao detaljne upute o promjenama svojih linija.

policija

Foto: Youtube screenshot

Zbog dolaska kineske delegacije, u utorak navečer i gotovo cijelu srijedu na snazi će biti izmijenjeni prometni režim. Osim kratkorajnih zastoja i zaustavljanja prometa u vidu sigurnosnih mjera, ZET je najavio kako će to utjecati na linije koje prometuju užim gradskim središtem.

U utorak, 9. travnja, oko 20 sati očekuju se kratkorajni zastoji u autobusnom i tramvajskom prometu zbog prolaska kineske delegacije od Zračne luke preko Avenije Većeslava Holjevca, Ulice grada Vukovara i Savske ceste do hotela Westin.

U srijedu, 10. travnja, u vremenu od 9 do 17 sati očekuju se kratkotrajni prekidi tramvajskog prometa u užem dijelu grada kao i na autobusnoj liniji 118 (Trg Mažuranića – Voltino), odnosno na autobusnim linijama terminala Britanski trg.

Autobusna linija 150 (Garaža Tuškanac – Gornji Grad – Trg bana Josipa Jelačića) bit će obustavljena od 7 do 16:30 sati. Prvi polazak od garaže Tuškanac ostvarit će se tek u 17 sati.

Linija 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje) u periodu od 14:30 do 16:30  sati neće čekati polazno vrijeme na okretištu Gornje Prekrižje, već će odmah nakon izlaska putnika nastaviti vožnju prema Britanskog trgu.

Iz ZET-a posebno napominju kako će, iz sigurnosnih razloga, a prema nalogu policije – za vrijeme stajanja vozila u zastoju izvan stajališta, putnici neće moći napuštati vozila.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap