U Osječko-baranjskoj županiji su potpisani ugovori o financiranju aktivnosti udruga, evo koliko novca ide na umirovljenike

Ana Kanazir
26. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Potpisivanjem ugovora o financiranju aktivnosti udruga u Osječko-baranjskoj županiji je odlučeno kako će se u 2023. godini financirati 158 programa, odnosno projekata. Udruge iz područja skrbi o umirovljenicima i poboljšanju kvalitete života starijih osoba su tako dobila ukupno 9.291 eura.

umirovljenici razgovaraju

umirovljenici razgovaraju | foto: anaterate, pixabay

umirovljenici vježbaju
U Kloštar Podravskom postoji zanimljiv projekt za umirovljenike, evo o čemu je riječ

Programske aktivnosti udruga će se financirati sredstvima iz Proračuna Osječko-baranjske županije, a ukupan iznos za deset programskih područja je 167.237,36 eura. Ovaj iznos će se raspodjeliti na razne udruge, među kojima su i one za umirovljenike.

Potpisivanjem ugovora je odlučeno na koji način će se raspodijeliti novac, ali i koje udruge će dobiti koliko novca. Civilne udruge iz područja skrbi o umirovljenicima i poboljšanje kvalitete života starih osoba tako na raspolaganju imaju 9.291 eura, dok su socijalne samoposluge civilnih udruga dobile 13.272 eura, a civilne udruge iz područja socijalne skrbi imaju na raspolaganju 26.545 eura.

Copy link
Powered by Social Snap