U domu za starije u Čakovcu sakupljali plastične čepove za pomoć oboljelima

Ana Kanazir
25. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

U Domu za starije i nemoćne osobe Novinščak u Čakovcu korisnici su sakupljali plastične čepove kako bi ih predali Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma i tako pomogli u nabavi financijskih sredstava za liječenje bolesti. Isto su napravili i umirovljenici i zaposlenici Policijske uprave međimurske.

Korisnici Doma za starije Novinščak i plastični čepovi u vrećama i na podu

Dom za starije Novinščak | Foto: Facebook, Dom za starije Novinščak

Sakupljanje čepova se provodi već dugi niz godina, a sve kako bi se pomoglo oboljelima. Ovoj akciji su se uključili i korisnici jednog doma za starije, kao i umirovljeni i zaposleni policajci iz Međimurja, a sve su podijelili na svojim stranicama.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma od 2014. godine provodi akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pri čemu sakupljaju čepove i potom čepove prodaju ovlaštenim otkupljivačima, a novcem pomažu u kupnji lijekova ili omogućavaju terapije za oboljele u slučaju kada to ne financira HZZO ili lijeka trenutno nema na našem tržištu. Njihovim akcijama se često priključuju škole, institucije, ali i domovi za starije.

Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak se na svojoj Facebook stranici pohvalio kako su korisnici ponovno sakupljali plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma. Dodali su i kako je donaciju preuzeo predsjednik Udruge Emil Vibović, a na svojoj su Facebook stranici objavili i nekoliko fotografija. Tako se može vidjeti da su sakupili tri velike vreće čepova, a nekoliko čepova su iskoristili da na pod njima ‘napišu’ Dom Novinščak.

Osim doma za starije, u akciji su sudjelovali i umirovljenici i zaposlenici Policijske uprave međimurske, kao i brojni građani koji su se također priključili akciji. Na svojim su stranicama napisali kako su sakupili oko 80 kilograma čepova. Sve su ovjekovječili i fotografijom.

djelatnici PU međimurske i sakupljeni čepovi

Djelatnici PU međimurske predaju sakupljene čepove | Foto: PU međimurska

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap