U 88. godini: Preminuo je Luis Suarez Miramontes, jedan od najboljih veznih igrača svog vremena

Milan Dalmacija
10. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

U 88. godini preminuo je jedan od najboljih veznih igrača šezdesetih godina prošlog stoljeća, Luis Suarez Miramontes. Karijeru je započeo u Deportivu iz La Corune, da bi preko Barcelone u rekordnom transferu stigao u Inter, gdje je više puta osvojio sve što se moglo osvojiti.

Luis Suarez Miramontes | Foto: Screenshot: YouTube/Barbosa Futbol Videos

Preminuo je čuveni nogometaš Luis Suarez Miramontes. Nije riječ o urugvajskom napadaču koji je proteklih godina poharao europske travnjake u dresovima Ajaxa, Liverpoola, Barcelone i Atletico Madrida, već o 88-godišnjaku koji je u šezdesetima najdublji trag ostavio u Interu iz Milana.

Kako prenosi HRT, Suarez Miramontes preminuo je u miru, okružen obitelji nakon višemjesečne borbe s bolešću. Inter se od njega oprostio porukom na društvenim mrežama, ističući da je bio “savršen igrač koji je inspirirao generacije svojim talentom”.

Luis Suarez Miramontes rođen je u La Coruni 1935. godine. Karijeru je počeo u Deportivu, da bi zatim preko Condala i Barcelone, s kojom je dvaput osvojio ligu, 1961. godine došao u Inter. S obzirom na to da je godinu ranije osvojio Zlatnu loptu, za njega je plaćeno tada rekordnih 311 milijardi lira.

S momčadi koju je vodio legendarni trener Helenio Herrera, ovaj je veznjak osvojio tri naslova talijanskog te dva naslova europskog i interkontinentalnog prvaka. Bio je prvak Europe 1964. godine sa Španjolskom, a nakon devet godina u Interu, karijeru je završio u Sampdoriji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap