U 81. godini: Preminuo Willis Reed, čovjek koji je doveo Dražena Petrovića u New Jersey Netse

Milan Dalmacija
23. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Čuveni ‘Kapetan’ New York Knicksa i čovjek koji je doveo Dražena Petrovića u New Jersey Netse, Willis Reed preminuo je u 81. godini. On je zaslužan i za jedina dva naslova prvaka NBA lige koje su Knicksi osvojili.

Willis Reed | Foto: Screenshot: YouTube/CBS Sports

U 81. godini preminuo je legendarni američki košarkaš, trener i čovjek koji je doveo Dražena Petrovića u New Jersey Netse, Willis Reed. On je osim procvata Petrovićeve NBA karijere zaslužan za jedina dva naslova New York Knicksa, piše NBA.com.

Willis Reed je rođen 1942. godine u Louisiani. Nakon igara na koledžu Grambling State, punih 10 godina je igrao za Knickse. Iz te ere poznat je njegov dramatični izlazak iz svlačionice u Madison Square Gardenu uoči odlučujuće utakmice finala 1970. godine. Iako je prije toga dobio injekciju protiv bolova, Reed je zabio prva četiri koša, osvojio tri skoka, a onda odšepao iz igre i više se nije vraćao. Zbog toga je zaradio nadimak Kapetan.

Na tom je finalu, kao i onom 1973. osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača, a 1982. godine je primljen u košarkašku Kuću slavnih. Poslije toga se bavio trenerskim poslom, a od 1989. do 1996. je bio generalni menadžer New Jersey Netsa. Upravo on je doveo Dražena Petrovića iz Portland Trail Blazersa i time mu probudio karijeru, učinio ga kapetanom hrvatske reprezentacije i tako otvorio put ostalim inozemnim igračima u najjaču košarkašku ligu svijeta.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap