Tržnice su jučer zatvorene, a jedan grad je već danas otvorio – digitalnu tržnicu

Josip Mihaljević
23. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Grad Vrgorac je donio odluku o aktiviranju digitalne zelene tržnice u aktualnoj krizi zbog koronavirusa. Napravili su to u manje od 24 sata od kada je objavljeno da se tržnice zatvaraju.

Foto: Unsplash

Grad Vrgorac aktivirao je digitalnu zelenu tržnicu, u manje od 24 sata nakon što je na snagu stupila zabrana rada tržnicama, piše slobodnadalmacija.hr.

Putem digitalne tržnice osigurat će se informacija o 450 vrgoračkih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji proizvode jagode, breskve, jabuke, šljive, grožđe i drugo voće i povrće, kao i med i vina.

Izradili su web stranicu s bazom podataka OPG-ova, njihovih proizvoda i raspoloživih količina, a korisnici će ju moći pregledavati putem aplikacije preko mobitela.

Od sutra više nećemo gledati ovakve prizore, zatvaraju se sve tržnice!

Aplikacija u tri jednostavna koraka povezuje proizvođače s krajnjim korisnicima tj. kupcima.

Aplikacija “Kupuj domaće” je rezultat rada na projektu “Misli globalno, kupuj lokalno” koji je osmišljen kako bi se potaknula prodaja poljoprivrednih proizvoda lokalnih proizvođača na nacionalnom tržištu. Gradu Vrgorcu je zahvaljujući toj aplikaciji dodijeljena nagrada Smart City Award 2018. godine u kategoriji Pametna digitalizacija.

Sada su pozvali sve poljoprivrednike s područja Vrgorca da se upišu i dostave podatke o svojim količinama. Time će omogućiti svakom građaninu Hrvatske koji želi kupiti domaće poljoprivredne proizvode da dođe do njihovih kontakta. Što se tiče upisa, trebaju se javiti Goranu Franiću na broj telefona: +385 99 3558 606, a Digitalnu tržnicu već danas možete posjetiti na OVOJ STRANICI.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap