Trgovački lanci rade na Međunarodni praznik rada, evo do kada

Jelena Ratko
30. travnja 2018.
Novosti
A- A+

Ne odmaraju svi na Praznik rada. Veliki šoping centri i trgovački lanci sutra će većinom raditi kao nedjeljom, što znači da će nekim trgovcima 1. maj započeti tek u ranim popodnevnim satima, po završetku radnog vremena.

Foto: pixabay.com

Informacije o radnom vremenu pojedinih prodavaonica moguće je pronaći na web stranicama svakog trgovačkog lanca. Radno vrijeme ovisi o veličini prodavaonice i mjestu u kojem se nalazi, no i o tome je li ona smještena unutar nekog od trgovačkih centara. U slučaju da jest, radno vrijeme se ne mijenja značajno povodom praznika. Svoje slobodne dane, naime, mnogi vole iskoristiti kupujući – umjesto radeći kao i svakoga utorka – pa se ne isplati zatvoriti trgovine.

Radi se – normalno

Hrvatska praksa kada je riječ o prazničkom radnom vremenu ove godine nije drukčija od dosadašnje. Na Međunarodni praznik rada, većina trgovina bit će otvorena za kupce.

Abecednim redom:

Diona

Dionine prodavaonice sutra će biti otvorene kao i svake nedjelje, ovisno o lokaciji – do 12, 13 ili 14 sati. Lokacije i pojedinačna radna vremena prodajnih mjesta moguće je pronaći na službenim stranicama ovog trgovačkog lanca.

Interspar

Veće Interspar trgovine bit će otvorene sve do večernjih sati – ovisno o prodajnom mjestu – do 2o ili 21 sat. Neke prodavaonice zatvorit će se u 14 sati, a na internet stranicama Interspara moguće je pretražiti radno vrijeme za pojedine lokacije.

Sparove blagajnice na usluzi će biti do 14 ili do 17 sati, ovisno o lokaciji na kojoj rade. Više informacija na istoj poveznici.

Kaufland

Kauflandove poslovnice većinom će biti otvorene do večernjih sati. Sva prodajna mjesta radit će kao nedjeljom.

Konzum

Konzum je na svojim stranicama objavio listu prodavaonica s podacima o sutrašnjem radnom vremenu za svaku od njih. Većina prodavaonica bit će otvoreno do ranih popodnevnih sati – kao nedjeljom. Na ovoj poveznici možete pronaći više informacija.

Lidl

Sve Lidlove trgovine radit će skraćeno, kao nedjeljom – do 14 sati. Veća prodajna mjesta bit će otvorena do 18 sati.

Plodine

Plodine će raditi po nedjeljnom radnom vremenu, što je u većini prodavaonica od 7 do 22 sata. Uvjerite se klikom na poveznicu (ili pronađite radno vrijeme sebi najbliže prodavaonice).

Tommy

Neke Tommy prodavaonice u većim mjestima, kao što su Split, Sinj, Metković, Novi Vinodolski, Opuzen, Drniš, Zadar, Dubrovnik, Šibenik, Primošten i Imotski, radit će do 20 ili 21 sata – po uobičajenom radnom vremenu. Manje poslovnice u istim gradovima radit će kraće, do 13 ili 14 sati.

Samo nekoliko Tommy prodavaonica u državi bit će zatvoreno sutra cijeloga dana: u Rijeci na Koblerovom trgu, ona u Selinama, jedna u Kaštel Lukšiću na adresi Hrvatskih branitelja 7, zadarska prodavaonica u Zrinsko Frankopanskoj i šibenska u Šupukovoj ulici.

Ovdje možete pronaći radno vrijeme drugih Tommy prodajnih mjesta.

Svi veliki trgovački centri, kao što su Avenue Mall, Arena Centar, West Gate, King Cross i Garden Mall u Zagrebu ili Tower Centar i ZTC u Rijeci, radit će kao nedjeljom. Trgovine u ovim centrima otvorene će biti u skladu s time, dakle cijeloga dana.

Tako će se i ove godine na Međunarodni praznik rada neki odmarati kupujući, a neki radeći.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap