Trgovački lanac zapošljava umirovljenike, pogledajte što nude!

Jasmina Grgurić
22. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Plaćeni prijevoz, fleksibilno radno vrijeme te mogućnost izbora lokacije za rad ovisno o mjestu stanovanja samo su neki od uvjeta koje nude umirovljenicima. Kako kažu, interes je velik, a prva zapošljavanja već su počela.

Zapošljavaju na radnom mjestu prodavača-blagajnika Foto: Pixabay

Novoj zakonskoj mogućnosti kojom je i na prijevremene umirovljenike proširena mogućnost zapošljavanja na pola radnog vremena uz zadržavanje mirovine, uz taksi prijevoznike i zaštitarske službe, ali i pojedine urede, pridružio se i jedan trgovački lanac.

Naime, riječ je o Sparu koji je u Hrvatskoj pokrenuo program u kojem umirovljenicima nudi fleksibilno zapošljavanje na četiri sata, piše Poslovni.hr.

„Uz zadržavanje postojeće mirovine umirovljenicima nudimo dodatne prihode, ugovor o radu na pola radnog vremena na radnom mjestu prodavača-blagajnika, a onima kojima je potrebno osiguravamo i plaćeni prijevoz te mogućnost izbora lokacije rada ovisno o mjestu stanovanja. Uz ove pogodnosti umirovljenicima nudimo i mogućnost izbora fleksibilnog radnog vremena” – poručili su iz Spara.

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska, naglasio je kako su zadovoljni odazivom umirovljenika koji pokazuju veliki interes, raspituju se kod voditelja trgovina za posao, a realiziraju se i prva zapošljavanja.