Top 8 poznatih osoba koje su odgojili baka i djed

Josip Mihaljević
23. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Bake i djedovi su od velike pomoći mladim roditeljima u odgoju djece. Iako gotovo nikada nemaju završnu riječ, njihovo iskustvo i mudrost postaje presudno za odgoj mališana. Ponekad, zbog životnih okolnosti moraju u potpunosti preuzeti ulogu roditelja.

jack nicholson

Foto: Jack Nicholson | Youtube screenshot

Neke od njih možda već znate, a neki će vam biti otkriće. Donosimo 8 najpoznatijih ljudi koje su odrasili pretežito uz baku i djeda. Većina njih je ponosna tom činjenicom, a uspjeh u karijeri su često isticali i zahvaljivali se upravo svojim bakama i djedovima, piše considerable.com.

1. Willie Nelson

Poznati country pjevač Willie Nelson rođen je za vrijeme Velike depresije u Texasu. Roditelji su ga brzo napustili, a za njega su odgovornost preuzeli baka i djed.

Amaterski su se bavili pjevanjem i to u crkvenom zboru, a Nelson je kasnije upravo njih isticao kao najveće utjecaje u životu.

Njih je jednom nazvao jedinom njegovom “iskrenom i najranijom inspiracijom”.

2. Oprah Winfrey

Američka kraljica talk-show formata svoj ogroman uspjeh pripisuje – svojoj baki. Odrasli su siromašni na farmi u Mississippiju, a Oprah je jednom kazala: “Ja sam tu gdje jesam jer mi je baka dala temelj za uspjeh.”

3. Barack Obama

Zamislite koliko su ponosni bili njegovi baka i djed kada je postao predsjednik SAD-a.

Roditelji mu se rano razveli, a baka i djed su ga uzeli k sebi i odgojali od 10. godine života do odlaska na fakultet. Odrastao je s njima na Havajima.

“Dali su mi ljubav, žeđ za znanjem i vjeru u činjenicu da smo svi mi nešto više od nas samih”, kazao je jednom prilikom.

4. Jack Nicholson

Poznati glumac koji je već debelo u petom desetljeću karijere također je odgojen od strane bake i djeda i to u vrlo čudnim okolnostima.

Majka mu je vrlo rano ostala trudna, a tijekom života se “pretvarala” da mu je sestra dok je Nicholson mislio kako su mu baka i djed pravi roditelji. Saznao je to tek kada je baka umrla, netom prije snimanja kultnog klasika Stanleya Kubricka ‘Isijavanje’.

Top 8 poznatih osoba koje su odgojili baka i djed
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap