Teško razbojništvo u Međimurju: Upali umirovljenicima u kuću, istukli ih i opljačkali

Josip Mihaljević
31. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Policijski službenici u Međimurju provode intenzivna kriminalistička istraživanja, a u tom kraju zabilježeno je podosta slučajeva razbojništva i krađa. Tako su u jednom slučaju lopovi provalili umirovljenicima u kuću, ozlijedili ih i opljačkali.

policija

Foto: MUP

Policijski službenici PU međimurske sa svim raspoloživim snagama na terenu provode intenzivna kriminalistička istraživanja u vezi s pljačkom i fizičkim napadom nad starijim bračnim parom. Nepoznati počinitelji su u noći s 25. na 26. svibnja provalili obiteljsku kuću u Jurovčaku u vlasništvu umirovljeničkog para koji je u tom trenutku spavao. Provalnici su ih napali uz prijetnje te od njih tražili novac, a zatim su s ukradenim novcem i drugim predmetima pobjegli.

Vlasnici kuće su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje su im utvrđene lakše ozlijede.

Portal mnovine.hr saznao je detalje od pretučenih umirovljenika:

“Ne mogu hodati, sve me boli, napali su nas. Ne mogu vam ispričati kako je bilo. Zbog boli u prsima ne mogu ni disati. Bilo ih je četvero. Opljačkali su nas i prije tri godine usred bijela dana. Tada su nam uzeli 5000 eura, sada 2000 eura. Sve su nam dokumente rastrgali, ništa nije ostalo čitavo. Isključili su nam televizor i uzeli sve mobitele i nakit koji smo imali”, prepričala je novinarima 75-godišnja Matilda F. iz Jurovčaka.

Kako je gospođa ispričala novinarima, razbojnici su joj vezali ruke i noge te usta zalijepili selotejpom, a njoj i suprugu su cijelo vrijeme prijetili da će ih ubiti.

Provalnici još uvijek nisu pronađeni. Pregledom internetskih stranica PU međimurske, samo je tijekom vikenda evidentirano osam slučajeva krađe, a danas je zabilježena pljačka benzinske postaje u Čakovcu.

Teško razbojništvo u Međimurju: Upali umirovljenicima u kuću, istukli ih i opljačkali
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap