Televizijska legenda Branko Uvodić na terenu doznao da je dobio otkaz na HRT-u

Josip Mihaljević
24. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Nakon 24 godine emitiranja HRT je odlučio ukinuti jednu od najdugovječnijih i najgledanijih emisija ‘Lijepom našom’. Voditelj Branko Uvodić koji je s godinama postao zaštitno lice HRT-a na terenu je doznao kako mu prestaje ugovor o radu!

branko uvodić

Foto: Branko Uvodić | Youtube screenshot

Nako 24 godine emitiranja ukida se jedna od najgledanijih emisija ‘Lijepom našom’ koja je više puta prošla kroz cijelu Hrvatsku, piše tportal.hr. Neslužbeno se doznaje kako je dugogodišnje zaštitno lice HRT-a Branko Uvodić na terenu saznao da više nije djelatnik Hrvatske radiotelevizije.

Uvodić je, piše Tportal, jučer dobio e-poštu od kadrovske službe HRT-a u kojoj piše da mu 25. srpnja prestaje ugovor o radu. Uvodić je u tom trenutku bio na 54. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Na HRT-u je sada problem kako će se Uvodić vratiti kući jer je povratak predviđen za 26. srpnja kada više neće biti njihov djelatnik i ne smije putovati službenim vozilom kojim je otišao na teren.

HRT pak tvrdi da Uvodić nije dobio otkaz, nego da je s navršenih 65 godina još 2019. godine stekao sve uvjete za redovnu starosnu mirovinu. HRT mu je u nekoliko navrata produljio ugovor o radu, s obzirom da je prepoznat kao urednik i voditelj poznatog zabavnog serijala ‘Lijepom našom’. Posljednje produljenje ističe mu 25. srpnja, objavio je tportal.hr nakon što su kontaktirali HRT da provjere o čemu se radi.

“Budući da trenutno zbog koronakrize nismo sigurni da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja emisije ‘Lijepom našom’ uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, u ovom trenutku ne postoje razlozi za daljnji nastavak radnog odnosa g. Uvodića. Ukoliko se steknu uvjeti za ponovno snimanje, HRT će svakako razmotriti ponovni angažman gospodina Uvodića”, odgovorili su s HRT-a.

branko uvodić
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap