Svađa između župana i gradonačelnika: “Neće oni graditi nikakav dom za umirovljenike”

Josip Mihaljević
27. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i župan Varaždinske županije Radimir Čačić preko lokalnih medija vode političku bitku, a u srži problema leži najavljena izgradnja doma za umirovljenike.

čačić

Foto: Župan Čačić i gradončelnik Čehok lome koplja oko doma za umirovljenike | Youtube screenshot

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić komentirao je obnovu Doma za starije i nemoćne osobe i kazao kako će ukupno investirati 28 milijuna kuna. Od tog iznosa, 14 milijuna kuna doći će iz Europe, a Ministarstvo regionalnog razvoja financirat će dodatnih 7,4 milijuna kuna, piše evarazdin.hr.

Komentirao je i izjave gradonačenika Varaždina Ivana Čehoka koji je kazao kako bi se umjesto obnove trebao graditi novi dom za starije osobe:

“Od grada slušamo bedastoće, oni neće napraviti nikakav Dom za umirovljenike, to je obična floskula”, kazao je Čačić.

S druge strane, evaradzdin.hr donosi i reakciju Ivana Čehoka, koji je skloniji gradnji novog, a ne obnovi starog Doma za umirovljenike:

“Županija je još 2005. godine najavila da će dograditi postojeći dom, pa nisu napravili ništa. U ovome trenutku radimo financijsku podlogu da vidimo na koji način ćemo ući u izgradnju doma i sasvim je sigurno da ćemo mi to napraviti”, kazao je.

Dodao je kako su već našli dvije lokacije na kojima bi novi Dom za umirovljenike, ako do njega dođe, mogao osvanuti.

Svađa između župana i gradonačelnika: “Neće oni graditi nikakav dom za umirovljenike”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap