Suza za Zlatka Bočkala u čast voljenog pokojnog predsjednika UIR-a

Jasmina Grgurić Zanze
9. travnja 2018.
Novosti
A- A+

Kako bi odala počast lani preminulom predsjedniku, zagrebačka Udruga invalida rada organizira glazbenu manifestaciju ” Suza za Zlatka Bočkala” koja će se održati u petak, 13. travnja u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac u 17 sati, na dan kada bi njihov prijatelj i kolega navršio 75 godina.

Zlatko Bočkal Snimak zaslona: HRT/Youtube

“Zlatko Bočkal bio je dobroćudan, mudar i otvoren čovjek, uvijek spreman nesebično pomoći potrebitima. Znao je svakoga razumjeti i saslušati, nikoga nije osuđivao i za svakoga je uvijek imao poneku toplu riječ ili koristan savjet. Stoga nije za čuditi da je kroz četiri godine obnašanja dužnosti kao predsjednik pomogao mnogima kojima je to bilo potrebno. Svojom vizijom i zalaganjem učinio je mnogo kako za razvoj same Udruge, tako i za poboljšanje položaja svakog njenog člana” – lijepim riječima opisuju iz UIR-a svog nekadašnjeg predsjednika.

Ostavio otisak svojom dobrotom

Stoga ovoga petka na Zrinjevcu od 17 sati Udruga invalida rada Zagreba organizira “Suzu za Zlatka Bočkala” na njegov 75. rođendan. Ovaj događaj bit će prigoda za okupljanje članova zbora “Lira” u kojem je nekada i sam Zlatko Bočkal pjevao. Liri će se pridružiti i pjevački zbor UIR Zagreba “Kolibrići”, KUD “Nikola Tesla” i mješoviti zbor Bosana. Glazbena manifestacija u prekrasnom ambijentu bit će i više nego prikladan način za dostojanstveno obilježavanje dana sjećanja na Zlatka Bočkala. Koncert se održava pod pokroviteljstvom zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

“Kao što je nepoznati autor jednom rekao „Otisci što ih ostavljaju čovjek na čovjeku vječni su” tako je i Zlatko Bočkal svojom dobrotom u svakome od nas ostavio svoj otisak. Nadamo se da ćemo ovom glazbenom manifestacijom uspjeti dirnuti ljude onako kako je to Zlatko Bočkal radio. Pozivamo vas da nam se pridružite u parku Zrinjevac, a slobodno sa sobom povedite svoju obitelj, prijatelje i kolege” – poručuje Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Okupio velik broj članova

Inače, Udruga invalida rada Zagreba osnovana je 1966. godine otkada se kontinuirano zalaže i trudi poboljšati kvalitetu života invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, a u 2017. godini okupila je 8.741 invalida rada odnosno njih 29,99% s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zahvaljujući inovativnim idejama Zlatka Bočkala, sve je više članova aktivno uključeno u svakodnevni rad i djelovanje UIR Zagreba.

Copy link
Powered by Social Snap