Susret umirovljenika i medicinske sestre završio kobno: Nije bio zadovoljan jednim postupkom pa je pretukao

Ana Kanazir
21. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenik od 73 godina je u ljekarni Doma zdravlja u Zadra 18. siječnja susreo medicinsku sestru čiji je pacijent i fizički ju napao. Naime, nije bio zadovoljan dozom lijeka koju je sestra poslala u ljekarnu, jer je, prema njemu, ta doza bila premala. O slučaju se oglasila i Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) koja je najoštrije osudila ovaj napad.

Foto: Pixabay

Medicinska sestra je zadobila lakše tjelesne ozljede, a policija je napad zabilježila kao narušavanje javnog reda i mira. Komora će poslati dopis policiji s namjerom da se promjeni vrsta djela u kazneno djelo prisile prema zdravstvenom radniku.

Cijelu su situaciju opisali iz Komore. Kažu kako je sestra došla u ljekarnu da bi podigla lijek za drugog pacijenta, a samo nasilje su ocijenili nedopustivim i teško zabrinjavajućim, prenosi Index. Dodali su i kako joj je komora odmah osigurala pravnu pomoć. Iz HKMS-a su podsjetili da je, prema istraživanju koje je Komora medicinskih sestara provela prije četiri godine, čak 89 posto medicinskih sestara doživjelo neki oblik nasilja na radnom mjestu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap