Sud povisio kaznu čovjeku koji je ubio slabo pokretnu strinu (77) i njenog sina

Josip Mihaljević
2. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Vrhovni sud povećao je s 29 na 35 godina zatvorsku kaznu Damiru Minkoviću koju je zaradio zbog ubojstva iz koristoljublja svoje slabo pokretne strine Marice i njezina sina Siniše. Vrhovni sud je ocijenio kako je nepravomoćna kazna na Županijskom sudu bila preblaga zbog niza faktora.

pogreb

Foto: Unsplash

Zbog okrutnog ubojstva vlastite strine i njenog sina, Damir Minković (38) će u zatvoru provesti 35 godina. Vrhovni sud postrožio je ranije donesenu nepravomoćnu kaznu Županijskog suda od 29 godina ,piše Jutarnji list.

Sud je za ubojstvo strine Marice (77) i njenog sina Siniše (50) utvrdio pojedinačne kazne od 20 godina da bi optuženiku objedinio kaznu od 35 godina zatvora.

Okrutno ubojstvo dogodilo se u studenom 2018. godine, kada je Minković nasilno provalio u kuću svoje strine, inače prve susjede, kako bi se domogao novca. Strini je zadao više reznih rana po vratu iako je svjestan da se radilo o starijoj i teško pokretnoj osobi. Zatim je s leđa prišao i njenom posinku Siniši kojeg je također ubio nožem. Obje su žrtve preminule na licu događaja, dok je ubojica ukrao ušteđevinu od 6.000 kuna i pobjegao. Policija ga je pronašla dva dana kasnije.

Vrhovni sud argumentira kako su kaznu postrožili jer je optuženik u svom činu postupao agresivno, hladnokrvno i bešćutno. Motiv za ubojstvom nazvali su apsolutno banalnim te utvrdili kako mu žrtve nisu dale nikakvog povoda za tako nasilno ponašanje. Također, kazali su kako je u prvostupanjskoj presudi podcijenjena činjenica da se radilo o već osuđivanoj osobi i to za razna nasilna djela.

Sud povisio kaznu čovjeku koji je ubio slabo pokretnu strinu (77) i njenog sina
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap