Studenti posjećuju domove za starije i poklonima uveseljavaju umirovljenike: ‘Bilo je suza radosnica’

Matej Markovinović
18. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Članovi Studentske sekcije za psihijatriju, mahom studenti Medicinskog fakulteta s užim područjem interesa iz psihijatrije, ovoga prosinca uveseljavaju korisnike domova za starije i nemoćne, donoseći im poklone. Do sad su posjetili tri doma, a sljedećeg tjedna ih očekuju još dva.

Organizacija studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu s užim područjem interesa iz psihijatrije, Studentska sekcija za psihijatriju, tijekom prosinca posjećuje domove za starije i nemoćne, ne bi li uljepšali dan umirovljenicima koji tamo borave.

Studenti su tako nedavno posjetili Dom za starije i nemoćne Ksaver, gdje ih je, kako kažu, dočekalo neprocjenjivo oduševljenje. Korisnicima su podijelili poklone i s njima se podružili.

“Bilo je suza radosnica, smijeha, grljenja, ma toliko emocija da je to teško za prenijeti riječima. Ono što je sigurno jest da su nas sve te emocije koje smo proživjeli danas s korisnicima još jednom podsjetile koliko je malo potrebno da nekome uistinu uljepšamo dan”, napisali su na svom službenom Facebook profilu.

Studentska sekcija za psihijatriju u nastavku svoje objave zahvalila se svima što su se uključili i omogućili da ovom akcijom učine nešto prekrasno za one najpotrebitije. Otkrili su da ih čeka još domova za obići i još srca za razveseliti te su pozvali sve da im se priključe.

Studenti su do sada posjetili domove Sv. Josip, Ksaver i Lipik, a sljedećeg će tjedna obići i Dom za starije i nemoćne Maksimir te Peščenica.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap