Stranka umirovljenika o Vladinom paketu mjera: “Reagirali su učinkovito i odgovorno”

Josip Mihaljević
21. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Stranka umirovljenika (SU) izrazila je zadovoljstvo vladinim paketom potpore ugroženim građanima. Navode kako je Vlada u kontekstu pandemije, potresa i poskupljenja reagirala učinkovito i odgovorno, ali dodaju da se na sva tri polja trebaju ubrzati aktivnosti.

grujić

Foto: Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić | Youtube screenshot

Stranka umirovljenika (SU) oglasila se priopćenjem o Vladinim mjerama protiv poskupljenja, u sklopu kojih se umirovljenicima uskoro smiješi i isplata energetskog dodatka. Predsjednik SU-a Lazar Grujić pozdravlja Vladine poteze:

“Jednim kompleksnim paketom potpore ugroženim građanima i umirovljenicima pomoći će savladati poskupljenja, prije svega energenata, a posljedično tome i niz najosnovnijih živežnih namirnica i komunalnih usluga.

U posljednje dvije godine našu Zemlju zahvatile su nepogode od potresa do epidemije. U intervencijama suzbijanja posljedica ovih katastrofa Vlada je reagirala učinkovito i odgovorno, osiguravši sredstva za obnovu potresom pogođenih područja, isto tako novčanom intervencijom sačuvano je gospodarstvo i radna mjesta alimentacijom njihovih osobnih dohodaka, što je za očuvanje održivog mirovinskog sustava od krucijalne važnosti”, ocjenjuje Stranka umirovljenika.

Nakon ovog niza pohvala, Vladu ipak pozivaju da nastavi raditi na neriješenim umirovljeničkim pitanjima. Prije svega, misle na pravo nasljeđivanja dijela mirovine od pokojnog supružnika, povećanje obiteljskih mirovina i uvođenje nove formule usklađivanja mirovina.

“Stranka umirovljenika je interesna stranka. Imamo umirovljeničke prioritete od kojih ne odustajemo i nećemo odustati. Od Vlade očekujemo da to shvati kao naš apel i ohrabrenje u osmišljavanju realizacije dugoročne institucionalne zaštite i poboljšanja položaja umirovljenika”, zaključuje Lazar Grujić u ime Stranke umirovljenika.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap