Stranka umirovljenika nudi rješenje za iduće izbore po uzoru na Možemo!

Jasmina Grgurić
2. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

 

Jedna od stranaka umirovljenika, SU, u pojedinim je izbornim jedinicama samostalno sudjelovala na izborima. No, generacijski birači nisu prepoznali njihov potencijal, s obzirom da nisu prešli izborni prag. No, njihovi će predstavnici ipak ući u neke skupštine i gradska vijeća zahvaljujući listama na kojima su se našli. A nude i rješenje za parlamentarne izbore.

Ilustracija: Rawpixel

Stranka umirovljenika na lokalne je izbore izašla samostalno u nekoliko izbornih jedinica. Učinili su to i u Sisačko-moslavačkoj županiji u kojoj ima više umirovljenika nego zaposlenika. No, stariji birači nisu prepoznali njihov potencijal s obzirom da su dobili samo 2,5 posto, odnosno 1.576 glasova, što ne vide kao loš rezultat.

grujić
Stranka umirovljenika: Bez ujedinjavanja i suradnje s udrugama nema boljitka za umirovljenike

“Dokaz je to kontinuiranog interesa za stranke s umirovljeničkim predznakom i snažan poticaj za konačno zajedničko političko djelovanje dviju najvećih umirovljeničkih stranaka: Stranke umirovljenika i Hrvatske stranke umirovljenika. Brojni umirovljenički zastupnici u županijskim, gradskim i općinskim vijećima upravo su pokazatelj toga. Veliki izborni potencijal krije se i u brojnim umirovljenički udrugama pa bi po uzoru platforme Možemo! bilo za očekivati i da se stvori jedna nova umirovljenička opcija koja će iskoristiti sve ove sinergijske učinke” – smatraju iz Stranke umirovljenika.

Do parlamentarnih izbora, ističu, ima dovoljno vremena da se realizira ova nova mreža pod sloganom “Zajedno smo jači”, a koja bi polučila konkretne političke rezultate.

 “Potrebna je još veća izlaznost na birališta kako bi izabrani političari imali što snažniji legitimitet i alibi da ih je biralo barem više od polovice birača… Upravo bi promjena izbornog zakona trebala biti jedna od temeljnih aktivnosti nove umirovljeničke inicijative, kao i neizbježno rješavanje obiteljskih mirovina i drugih problema umirovljenika. Nadamo su kako su to dovoljni razlozi za što bržu realizaciju ove ideje i snažnijeg političkog iskoraka umirovljenika” – poručuju iz Stranke umirovljenika.

Stranka umirovljenika nudi rješenje za iduće izbore po uzoru na Možemo!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap