Stogodišnja političarka prošla na izborima i ušla u Gradsko vijeće

Jasmina Grgurić
30. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Početi se baviti politikom u stotoj? Zašto ne! Primjer nam daje jedna vremešna Njemica koja je odlučila sama uzeti stvari u svoje ruke u svome gradu. I ne samo da je uspjela, nego je na listi preskočila čak 20 kandidata, pretekla mladost i ušla u Gradsko vijeće. Ona je Lisel Heise i želi obnoviti lokalni bazen, ali i klub za mlade.

Lisel Heise (Snimak zaslona: Youtube)

Lisel Heise ima 100 godina, ali se unatoč dobi kandidirala na lokalnim izborima kako bi doprinijela sredini u kojoj živi. Prepoznali su to i birači, odlučili su joj dati svoje povjerenje pa je stoljetna žena ove nedjelje tako dobila najviše glasova na listi “Mi za Kirchheimbolanden” u malenom gradu na zapadu Njemačke.

U mjestu od tek 8.000 stanovnika, novopečena političarka dobila je više glasova od sve i jednog vijećničkog kandidata.

Gradonačelnik njemačkog Kirchheimbolandena, Klaus Hartmüller za novu stogodišnju vijećnicu izjavio je da je ona i mentalno i fizički dovoljno jaka i pogodna za ovu funkciju, piše CNN.

“Lisel Heise u travnju je napunila 100 godina i odlučila se samo ovog proljeća kandidirati. I ne samo da je upala u Vijeće, nego je na listi od 20. mjesta skočila na prvo” – rekao je gradonačelnik.

Pustolovine babe Lene: Sa 90 godina putuje svijetom i ne misli stati!

Kao nekadašnja učiteljica, ali i strastvena plivačica, Lisel je kampanju temeljila jednim dijelom  i na obnovi lokalnog vanjskog bazena. Na plivanje je odlazila redovno sve do prije nekoliko godina. Bazen se zatvorio pa sada nema gdje, sve i da želi. Upravo ju je ta strast potaknula da sama učini nešto. Ovo joj je prilika, kaže i sama, da otvori usta i da se njezin glas čuje. No, osim bazena misli i na mlade pa joj je jedan od ciljeva pokrenuti klub za njih.

Stogodišnja političarka prošla na izborima i ušla u Gradsko vijeće
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap