Stiže promjena za 10.000 kućanstava u Zagrebu: Jedna usluga će uskoro biti besplatna

Ana Kanazir
13. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Od 1. svibnja će pražnjenje septičkih jama biti besplatno za građane Zagreba. Ovu uslugu je do sada oko 10.000 stanovnika plaćalo privatnim koncesionarima, dok će sada ovaj posao raditi gradsko poduzeće Vodoopskrba i odvodnja. Troškovi ove usluge će se od navedenog datuma pokriti iz gradskog proračuna.

Vozila vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu

Vodoopskrba i odvodnja | Foto: Grad Zagreb

Pražnjenje septičkih jama će od 1. svibnja obavljati Vodoopskrba i odvodnja i to potpuno besplatno u glavnom gradu. Radosnu vijest za oko 10.000 građana je priopćio gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

Građanima će se uskoro iz proračuna osigurati usluga pražnjenja septičkih jama. Ovo znači da određene osobe više neće morati trošiti novac na navedenu uslugu, a jednako tako ovaj pothvat će omogućiti Vodoopskrbi i odvodnji mapiranje svih septičkih jama u Zagrebu te bolje planiranje daljnjeg unapređenja mreže javne odvodnje. Kako navode iz Grada, za pružanje usluge je na raspolaganju 19 vozila, uz mogućnost angažmana podizvođača prema potrebi.

Ova novost tiče se otprilike 10.000 građana, a ovime se, kako kaže gradonačelnik, ispravlja dugogodišnja nepravda.

– Time ispravljamo dugogodišnju nepravdu jer samo sedam posto kućanstava u Zagrebu nije priključeno na mrežu javne odvodnje, a da stvar bude gora oni su dosad plaćali skuplju uslugu od građana koji su spojeni na javnu kanalizaciju, rekao je Tomašević.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap