Stariji i nemoćni ostali bez toplih obroka, Učenički dom ukinuo prehranu

Jasmina Grgurić
25. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Starije i nemoćne osobe ostale su neugodno iznenađene kada su ugledale obavijest da Učenički dom obustavlja rad kuhinje u kojoj se pripremaju obroci i za njih. Srećom, ukidanje je samo privremeno, jer bi s radom trebali nastaviti od rujna. No, kako će se tijekom ljetnih mjeseci za ručak snaći koji oni ne mogu sami?

pucka kuhinja

Ilustracija (Youtube screenshot)

Obavijest Učeničkog doma Duga Resa neugodno je iznenadila starije i nemoćne osobe koje iz njihove kuhinje dobivaju tople obroke. Zadnji ručak bit će skuhan zadnjeg dana lipnja. Vanjski korisnici usluga uglavnom su starije, često i nepokretne osobe, koji su dobivale ručak u vlastiti dom na području Duge Rese pa su se s razlogom zabrinuli kako će se prehranjivati u budućnosti.

No, kuhinja će s radom ipak nastaviti na jesen, piše Ka portal.

Imaju mirovine, ali svaki dan u pučkoj kuhinji čekaju ručak

“Poslat ćemo novu obavijest, jer je ova očito zbunila naše korisnike. Naime, uslugu obustavljamo samo tijekom naredna dva mjeseca, a razlozi su što obavljamo određene radove na poboljšanju uvjeta rada u našoj kuhinji i što je prestanak rada jedini način da to možemo učiniti. Istovremeno naši djelatnici će u tom vremenu koristiti godišnje odmore. Od početka rujna ponovno ćemo dostavljati tople obroke svim našim korisnicima” – rekla je ravnateljica Srednje škole Duga Resa u sklopu koje djeluje i Učenički dom, Tanja Škrak.

To znači da će se tijekom naredna dva mjeseca korisnici morati nekako snaći. Od 1. rujna, ako žele ponovno koristiti usluge kuhinje Učeničkog doma, trebaju se ponovno prijaviti, odnosno podnijeti zahtjev za dostavu toplog obroka.

Stariji i nemoćni ostali bez toplih obroka, Učenički dom ukinuo prehranu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap