Starijem paru zabunom stigao paket sa 20 kg skupocjene droge

Jasmina Grgurić
3. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Stariji par iz Australije potpisao je u srijedu preuzimanje paketa čijem se sadržaju ni najmanje nisu nadali. Naime, u pošiljci se nalazila čak 10 milijuna australskih dolara vrijedna droga – kristalni met – koji je sasvim slučajno zalutao na njihovu adresu.

Foto: Pixabay

Čim je otvorio kutiju i ugledao vrećice s bijelom supstancom, začuđeni par odmah je obavijestio policiju, piše CNN.

Pitali su jedno drugo jesu li išta naručivali, no bilo je sasvim jasno da nisu. O slučaju je medije jučer izvijestio narednik Matthew Kershaw. Policija je ustanovila da se u paketu nalazilo čak 20 kilograma ilegalne droge. Vrijednost pošiljke procijenjena je na 10 milijuna dolara.

“Potpuno je nemoguće shvatiti da je netko bio toliko nemaran” – rekao je Kreshaw.

Nakon što je par koji živi u kući nedaleko od Melbournea nabasao na ovo uznemirujuće otkriće, uhićen je 21-godišnjak u obližnjem mjestu blizu grada Bundoora. Dodatnih 20 kilograma kristalnog meta pronađeno je na adresi gdje je uhićen, nakon čega je doveden pred sud i optužen.

Kako je tolika količina droge završila upravo na kućnom pragu umirovljeničkog para, nije posve jasno. No, jedno je sigurno. Zahvaljujući njihovom slučajnom otkriću, ali i pozivu policiji, s ulice su maknuli jako veliku pošiljku. Narednik Kreshaw rekao je kako je riječ o čak 800 tisuća doza. Posebno je to značajno kada se uzme u obzir da ova sintetička droga kućne izrade izaziva gotovo automatsku ovisnost, najčešće već nakon prvog uzimanja.

 

Starijem paru zabunom stigao paket sa 20 kg skupocjene droge
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap