Starije osobe u slavonskoj općini i dalje će imati besplatan prijevoz

Matej Markovinović
15. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Nakon završetka dvogodišnjeg projekta financiranog europskim sredstvima, Općina Drenovci je odlučila starijim osobama i dalje pružati besplatan prijevoz i pratnju starijim osobama. Namjera je tako unaprijediti kvalitetu života starijim sumještanima, zadovoljiti njihove osnovne potrebe te ih uključiti u društvo.

umirovljenici

Foto: Unsplash

Iako je prošlog mjeseca završena provedba dvogodišnjeg projekta financiranog europskim sredstvima, starije osobe u Općini Drenovci u Slavoniji i dalje će imati besplatan prijevoz i pratnju.

Riječ je, podsjetimo, o projektu koji je omogućivao starijima od 65 godina samostalno i nesmetano obavljanje nužnih poslova izvan vlastitog doma, poput odlaska liječniku, u banku, poštu, trgovinu i slično. U protekle dvije godine, usluge prijevoza i pratnje koristilo je nešto više od 300 osoba i održane su sve predviđene aktivnosti.

hž vlak u pokretu
Umirovljenici ove županije od kolovoza mogu besplatno putovati vlakom

Općinski načelnik Josip Nasurović zahvalio je svim korisnicima i osobama angažiranima u projektu te je napomenuo kako će Općina Drenovci moći snositi trošak za vozača i pomoćnika koji će starijim osobama i dalje pružati usluge na koje su navikli.

Namjera je, kako ističe Nasurović, unaprijediti kvalitetu života starijim sumještanima, zadovoljiti njihove osnovne životne i socijalne potrebe te ih uključiti u društvo, prenosi Glas Slavonije.

“Od trgovačkog suda samo čekamo potrebnu suglasnost i vjerujemo da ćemo do kraja mjeseca krenuti s prijevozom”, zaključuje Nasurović.

Copy link
Powered by Social Snap