Srednjoškolci velika srca: Skupili 270.000 dolara kako bi njihov 80-godišnji domar otišao u mirovinu

Milan Dalmacija
1. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Troje srednjoškolaca pomoglo je 80-godišnjem domaru svoje škole da ode u mirovinu. On se morao vratiti na posao nakon što mu je poskupjela stanarina, a učenici su umjesto 10.000 skupili čak 270.000 dolara.

Srednjoškolci pomogli domaru svoje škole da ode u mirovinu | Foto: GoFundMe

Troje srednjoškolaca iz Teksasa pokrenulo je humanitarnu akciju na internetu kako bi 80-godišnji domar njihove škole otišao u mirovinu. Naime, čovjek po imenu James morao se vratiti iz mirovine na posao, nakon što mu je stanodavac povisio cijenu stanarine, prenosi The Mirror.

Tomislav Mamić
Nevjerojatna priča iz Pule: Učenici su omiljenom umirovljenom profesoru platili skupu terapiju kako ne bi oslijepio

Njihova akcija imala je izvrstan odaziv, pa su za svega nekoliko tjedana skupili čak 270.000 dolara. Prvotni cilj im je bio skupiti 10.000 dolara, no zahvaljujući djeci, James sad može kupiti vlastitu nekretninu.

– Tako je tužno vidjeti 80-godišnjaka koji mora raditi stvari koje nijedna 80-godišnja osoba ne bi trebala raditi, rekao je jedan od učenika velikog srca, Banner Tidwell.

Kako bi objasnili o čemu se radi, objavili su videosnimku 80-godišnjeg Jamesa kako kroz školski hodnik gura kolica za čišćenje. Nakon što su skupili novac, fotografirali su se s njim, a njihovo veliko djelo komentirao je i ravnatelj škole u Callisburgu.

– Postojala je potreba koja je zadovoljena zbog troje divne djece, ali i zbog svih naših učenika koji su se uključili da pomognu, komentirao je ravnatelj Jason Hooper.

Nedavno su i učenici iz Tehničke škole u Puli skupili novac kako bi platili skupu terapiju svom umirovljenom profesoru. Tu priču možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap