Srbin mrtvu majku držao u koferu sedam godina zbog mirovine!

Jasmina Grgurić
7. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Na krajnje morbidan čin iz financijske koristi odlučio se 47-godišnji Srbin koji je čak sedam godina u stanu čuvao tijelo pokojne majke kako bi uzimao njezinu mirovinu. Leš je smjestio u kofer te ga držao u kupaonici. Policija ga je, posve nevjerojatno, pustila nakon što je obdukcijom ustanovljeno da je majka preminula prirodnom smrću. No, sve će mirovine morati vratiti državi.

Ilustracija: Pixabay

Srpski državljanin Saša P. (47) držao je sedam godina mrtvu majku Zlatu (75) u kupaonici u stanu u Parizu kako bi primao njezinu mirovinu. Nakon što je žena preminula od raka 2014. godine, spakirao ju je u kofer koji je prekrio ceradom u kupatilu, javlja Le Parisien, a prenosi Blic.

Prvo je bila u ormaru, a smrad je skrivao pjenom

Policiji se, iznenađujuće, sam predao i ispričao okolnosti ovog grozomornog čina. Majka se, kaže, nije liječila od raka te je navodno u stanu sama preminula.

“Nakon njegove ispovijesti, policija je ušla u stan u 20. pariškom okrugu i šokirala se prizorom. Tijelo je pronađeno u kupaonici, a njezin sin se potrudio zakamuflirati nesretnu ženu. Njezino tijelo namjestio je u položaj fetusa i tako skupljeno stavio u kofer, koji je pokrio ceradom. Istražiteljima je objasnio da se na morbidan čin odlučio zbog financijske koristi” – navode francuski mediji.

Policiji je ispričao da je beživotno tijelo svoje majke prekriveno ceradom prvo sakrio u ormar nakon njezine smrti, kao i da je pomoću pjene prikrivao miris raspadanja. Priznao je da nije proglasio smrt majke i da je zadržao leš zbog mirovine koju je primala.

Mora napustiti stan pa ne zna kud s majkom u koferu

Susjedi su Sašu znali pitati gdje mu je majka.

– Zlatu dugo nismo vidjeli pa smo ga pitali za njen nestanak, a on nam je rekao da se vratila u Srbiju, kako bi proživjela posljednje godine starosti u domovini – izjavili su.

banka novac bankomat
Strava iz susjedstva: Sin šest godina skrivao tijelo majke kako bi dizao njenu mirovinu

Muškarac je u utorak uhićen, ali je pušten nakon obdukcije, kojom je utvrđeno da je njegova majka umrla prirodnom smrću. Sin se odlučio sada predati policiji jer nije znao šta će s koferom u kojem mu je mrtva majka nakon što je dobio obavijest da mora napustiti stan.

“Vjerojatno nije imao više pravo na korištenje stana i zato je odlučio okončati situaciju u kojoj je godinama živio – kazao je izvor za Le Parisien.

Policija ga je pustila nakon što je istragom utvrđeno da majka nije umrla nasilnom smrću. Međutim, morat će vratiti sav novac koji je uzimao.

Srbin mrtvu majku držao u koferu sedam godina zbog mirovine!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap