Splitski umirovljenici požurite po besplatnu kartu za najsplitskiju predstavu svih vremena

Luka Kalac
19. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Hrvatsko narodno kazalište Split odlučilo je darovati splitske umirovljenice i umirovljenike besplatnom ulaznicom za najpoznatiju operetu Ive Tijardovića ‘Spli’ski akvarel’. Opereta je na programu HNK Split 6., 8. i 9. svibnja, ali samo je ona 8. svibnja poklonjena umirovljenicima. Splitski umirovljenici mogu preuzeti dvije ulaznice po osobi na blagajni Kazališta od četvrtka 18. travnja.

Hrvatsko narodno kazalište Split

HNK Split | Foto: Unsplash / Linda Gerbec

Splitski umirovljenici dobili su odličan poklon za Sudamju. Riječ je o besplatnoj ulaznici za nasplitskiju predstavu svih vremena, operetu ‘Spli’ski akvarel’ Ive Tijardovića. S obzirom na to da se završni čin operete odvija u vrijeme Sudamje, upravo će tada i splitski umirovljenici dobiti besplatnu kartu za poznatu Tijardovićevu operetu.

‘Spli’ski akvarel’ je na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split 6., 8. i 9. svibnja, a izvedba zakazana za 8. svibnja je poklon HNK Split lokalnim umirovljenicima.

– ‘Spli’ski akvarel’ u režiji Krešimira Dolenčića na sceni živi od 2008. ‘Veštite starinske i bile gvante, crjenu kapu i sve tremante…’ vaja nam stavit jer eto ti Spli’skog akvarela! Zaorit će se barba Tomina ‘O kućo mala’ iz Veloga Varoša, zafrkavat će lavandere Maricu ‘di’ jon je Tonči’, zaplesat će Perina Štrambera sa svojim Lešandrom, Johnnyjem i Willyjem, nasmijat ćemo se Zenzi Salonji deraču, Mikuli Bigulinu ribaru, prisjetit se ‘đinđilite’ i svih bolesti šjore Jovane. Proputovat će naša pjevačko-glumačko-plesačka ekipa od Veloga Varoša, travara Salka u Ljubuškom i gazda Perinih torti i kobasica, do rive našega djetinjstva, proslavit ćemo Sudamju, igrat tonbulu, zaogrnuti i utješeni lipom, mladenačkom ‘jubavi Tonča -i njegove Marice, a sve u počast glavnim licima ovog besmrtnog djela meštra Tijardovica – gradu Splitu i nama samima koji ga živimo i sanjamo upravo onakvog kakvog ga najviše volimo, sa svim njegovim manama i vrlinama, stoji na stranicama Hrvatskog narodnog kazališta Split.

Splitski umirovljenici, imajte na umu kako ćete karte moći dobiti sasvim besplatno za izvedbu operete 8. svibnja, odmah dan nakon Svetoga Duje. Svaka umirovljenica ili umirovljenik mogu preuzeti dvije karte i to isključivo na blagajni Kazališta od četvrtka 18. travnja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap