Splitski ‘Dida Mraz’ preminuo u 74. godini života, božićnu kapu nije skidao ni ljeti

Josip Mihaljević
13. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Ususret božićnim blagdanima, mnoge je rastužila vijest o smrti Slobodana Ozretića, prepoznatljivog ‘Dida Mraza’. Optimistični bivši pomorac preminuo je u ponedjeljak u 74. godini života, a jučer je sahranjen na mjesnom groblju u Kaštel Starom.

djed mraz splitski

Foto: Slobodan Ozretić, splitski ‘Dida Mraz’ | Youtube screenshot

Vijest o smrti Slobodana Ozretića proširila se društvenim mrežama i izazvala veliku tugu među mještanima Splita. Njihov ‘Dida Božićnjak’ neće biti s njima ovoga Božića.

Čovjek koji neodoljivo podsjeća na Djeda Mraza bio je Slobodan Ozretić, bivši pomorac koji je obišao 106 država svijeta, piše dalmacijadanas.hr. Svoju bijelu bradu puštao je čak 15 godina, a nadimak ‘Kapetan’ zamijenio je s ‘Dida Božićnjak’.

Ozretić svoju božićnu kapu nije skidao ni preko ljeta, a jednom je objasnio i zašto to radi:

“Ni u vrijeme dok sam radio i imao novca na pretek nisam bio sretniji niti zadovoljniji nego danas kada imam samo zdravlje i ljubav. Živim skroman i lijep život. Ne želim biti Djed Mraz samo u božićno vrijeme. Želja mi je biti Djed Božićnjak kroz cijelu godinu. Uvijek sam bio i ostat ću narodni čovjek. Obišao sam brojne zemlje svijeta, a ovo što mi imamo, ovakvu zemlju i ljude nitko na svijetu nema”, govorio je Ozretić prije nekoliko godina.

Ozretić je preminuo u 74. godini ovoga ponedjeljka, a jučer je sahranjen na mjesnom groblju prikladnog imena sv. Nikola u Kaštel Starom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap