Snježni ugođaj i sunčano vrijeme: Besplatna vožnja žičarom ovog vikenda do Sljemena

Luka Kalac
19. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Vožnja sljemenskom žičarom po sunčanom vremenu dok je Zagreb prekriven snijegom ne može biti bolji način za provesti vikend, osim ako je još i besplatna. Upravo ćete u tome moći uživati ovoga vikenda. Obucite se toplo, a preporuka je da ne idete automobilom kako bi se izbjeglo nastajanje gužvi u prometu.

Vožnja sljemenskom žičarom 2022. godine.

Žičara | Foto: Screenshot YouTube / TNT Creations

Vožnja sljemenskom žičarom besplatna je svim građanima ovoga vikenda. Snježni pokrivač i najavljeno sunčano vrijeme pružit će poseban ugođaj svim posjetiteljima Sljemena, stoji na stranicama Grada Zagreba.

– S obzirom na snježni ugođaj, najavu sunčanog vremena i veliki broj posjetitelja koji se očekuju na Sljemenu ovaj vikend, odlučio sam ovu subotu i nedjelju omogućiti svim posjetiteljima besplatan prijevoz žičarom, poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Foto dana: Originalna sljemenska žičara slavi 60. rođendan, pogledajte kako je nekada izgledala

Umirovljenici, oprez!

Isto tako, ovim putem pozivamo umirovljenike koji će dio svog vikenda provesti na Sljemenu da budu oprezni te nose pravilnu obuću kako bi njihov boravak na Sljemenu bio što sigurniji i bez ikakvih posljedica za zdravlje.

– Građane pozivamo da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare. Isto tako, pozivamo građane da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru. Napominjemo i da od srpanjske oluje skijaška sjedežnica na Sljemenu nije u funkciji te je Grad Zagreb u postupku pripreme za novu 4-sjednu sjedežnicu, piše na stranicama Grada Zagreba.

Copy link
Powered by Social Snap