Smrtno stradao 76-godišnji biciklist, nije stao na znaku Stop

Jasmina Grgurić Zanze
2. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Ne prestaju se redati prometne nesreće u kojima su sudionici često osobe starije životne dobi. Fatalnim ishodima najčešće je ovo ljeto kumovala nepažnja. Upravo to se dogodilo na Pagu, gdje se biciklist nije zaustavio na znak Stop, što ga je nažalost koštalo života.

Foto: Pixabay

Smrtno je stradao 76-godišnji biciklist jučer prijepodne oko 10 sati na lokalnoj cesti između mjesta Kolan i Mandre na otoku Pagu.

Umirovljenica nije vidjela znak Stop pa izazvala prometnu s umirovljenikom

Kako je izvijestila Policijska uprava zadarska, do nesreće je došlo tako što se biciklist kretao cestom i prilikom uključivanja na lokalnu cestu nije se zaustavio na prometni znak obaveznog zaustavljanja. Zbog toga što nije stao na Stop, oduzeo je prednost osobnom vozilu Volkswagen zadarskih registarskih oznaka.

Vozilom je upravljala 49-godišnja vozačica koja se kretala iz smjera mjesta Mandre prema Kolanu, uslijed čega je došlo do udara vozila u bicikl i pada biciklista na cestu.

Biciklist je poginuo na mjestu nesreće, dok vozačica osobnog automobila nije ozlijeđena. Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida na navedenoj dionici ceste promet je bio obustavljen četiri sata.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap