Slušaonica u Šubićevoj – za sve one koji su voljeli i vole muziku šezdesetih

Jelena Ratko
5. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

U sklopu velike izložbe “Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost”, Muzej za umjetnost i obrt u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba organizira Slušaonicu posvećenu glazbenom stvaralaštvu tog vremena na ovim prostorima.

Foto: mirovina.hr

U četvrtak, 7. lipnja, s početkom u 18 sati, u Knjižnici Augusta Cesarca u Šubićevoj ulici održat će se Slušaonica Šezdesete u zvuku. Voditelji programa bit će glazbeni kritičar i novinar Hrvoje Horvat i DJ i producent Leo Hekman. U sat vremena trajanja Slušaonice, ovi glazbeni znalci provest će sve prisutne kroz zvukove i glazbu razdoblja slobode, novih ideja i revolucionarnih izuma.

Glazba je u šezdesetima doživjela pravi procvat, kao i ostale grane umjetnosti – književnost, dizajn, film, fotografija, kiparstvo, slikarstvo… Izložba je velikim dijelom posvećena upravo kulturnoj revoluciji toga doba, koja je odjeknula u svijet i imala utjecaj na mnoga inozemna umjetnička stvaralaštva.

Slušaonica je namijenjena onima koji su upoznati s opusima naših glazbenika koji su promijenili sliku jugoslavenske glazbene scene, ali  i onima koji se je žele prisjetiti ili nauučiti nešto novo o umjetnicima kao što su Ivo Robić, Arsen Dedić, Vice Vukov, Gabi Novak i mnogi, mnogi drugi.

U Muzeju za umjetnost i obrt moguće je prisjetiti se svima dragih melodija iz mladosti, a za ljubitelje svakog glazbenog žanra postoji velik izbor pjesama. Autor dionice o pop, rock i jazz glazbi na izložbi, koja okuplja sve najpoznatije glazbene hitove iz toga doba na jednome mjestu, jest upravo Hrvoje Horvat, koji će svima koji dođu moći iz prve ruke ispričati sve o glazbi šezdesetih.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap