Slijepa baka mlade nade tenisa: “Voljela bi da ga mogu gledati, ali rasplačem se i kad ga čujem”

Josip Mihaljević
23. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

20-godišnji Stefanos Tsitsipas prošle se godine probio u teniski vrh, a 2019. je započeo odlično. Na Australian Openu je u nedjelju šokirao svijet i s turnira izbacio legendarnog Rogera Federera, a sada mu se smješka polufinale. Iako je slijepa, njegova baka je jedna od njegovih najvećih navijačica.

tsitsipas

Foto: Stefanos Tsitsipas | Youtube screenshot

Mlada nada tenisa prošle je nedjelje pobijedila legendu Rogera Federera u neočekivanom i napetom raspletu.

Njegova baka slovi za jednu od najvatrenijih navijačica mladog tenisača i nedavno je dala izjave za grčki greece.greekreporter.com. Baka Stavroula Tsitsipas iznimno je ponosna na uspjehe svoga unuka, no postoji jedan problem. Baka ne može gledati mečeve jer je uslijed starosti malo po malo izgubila vid, a posljednjih pet godina je u potpunosti slijepa.

“Ne mogu uživati u njegovim uspjesima u punom smislu, jer sam slijepa. Nakon što sam čula da će zaigrati u polufinalu nisam se mogla smiriti. Utješila sam se tek kad me nazvao nakon meča i rekao ‘bako, vraćam se kući brzo, bez brige'”, ispričala je novinarima.

Novinarima je rekla kako je baka matrijarh u obitelji oko koje se svi rado okupljaju i navijaju za Stefanosa kad god igra.

“Ne mogu gledati na TV-u što radi, ali slušam prijenose. Najbolje mi je kada čujem njegov glas u intervjuu nakon pobjede, tada ronim suze koliko sam ponosna”, ispričala je Stavroula novinarima.

A stručnjaci za mladog tenisača predviđaju velike stvari, prošloga tjedna postao je prvi grčki tenisač koji je prošao dalje od četvrtfinala u Grand Slam turnirima.

Slijepa baka mlade nade tenisa: “Voljela bi da ga mogu gledati, ali rasplačem se i kad ga čujem”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap