Skandal se nastavlja: Župan se cijepio prije nego stari i nemoćni u njegovoj županiji

Jasmina Grgurić
16. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Unatoč vlastitim uputama, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Koprivničko-križevačkoj županiji, vjerojatno ne jedinoj, cjepivo nije osigurao prema prioritetima za korisnike svih domova za starije, iako su već bili počeli cijepljenje opće populacije. Kruna svega je da je cjepivo primio i tamošnji župan, dok su brojne starije osobe i dalje na čekanju.

Župan Darko Koren (Snimak zaslona/Youtube)

Preko reda cijepio se i koprivničko-križevački župan Darko Koren. Učinio je to 6. veljače, točno na dan kada je u toj županiji tek krenulo cijepljenje opće populacije u Koprivnici. Cijepio se dakle, prije svih ostalih pa čak i korisnika nekih domova za starije u vlastitoj županiji. O tom smo slučaju pisali prije tjedan dana, no od Zavoda za javno zdravstvo i dalje čekamo obećani odgovor na pitanje kako se moglo dogoditi da se cijepe ostali, dok ima domova koji još uvijek čekaju cjepivo za svoje korisnike.

Podsjetimo, dok su se tamošnji Stožer, Zavod za javno zdravstvo i Županija javno pohvalili kako su cijepili prvih 300 građana među kojima, tek se sada doznalo, i župana, malom obiteljskom domu u Goli rekli su da cjepiva nema i da se moraju strpjeti još dva tjedna. Da bi stvar bila gora, riječ je o domu sa samo sedmero korisnika.

Skandalozni propust: Hvale se da su cijepili 300 građana, a korisnike domova preskočili!

No, za župana je cjepiva bilo, i to onog Pfizerovog, a da se on cijepio otkrila je na konferenciji za medije županijska epidemiologinja Draženka Vadla.

”Na punktu u Koprivnici ja sam osobno pozvala gospodina župana koji je bio tamo da se cijepi”, rekla je Vadla.

Napomenula je pritom da će se uvijek događati da dio osoba ne dođe, iako su naručene na cijepljenje, pa se tada cijepi osoba koja se tamo zatekne, a nije bila na listi.

I sam župan rekao je jučer da se toga dana cijepio te da se pritom nije htio medijski eksponirati. Dodao je da je “put do pakla popločen najboljim namjerama” te da je to učinio nakon svih ministara, saborskih zastupnika i nekih kolega župana. Što god da je time želio reći.

 

 

Skandal se nastavlja: Župan se cijepio prije nego stari i nemoćni u njegovoj županiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap