Siromašni stariji barba traži pomoć, ali ne za sebe, nego za svog psa!

Jasmina Grgurić Zanze
30. kolovoza 2021.
Novosti
A- A+

Srca mnogih dirnula je objava vodičkog Crvenog križa koji je prije nekoliko dana uputio apel za pomoć jednom barbi, ali ne ni za njega, nego za njegova psa. Stariji čovjek u siromaštvu svom najboljem četveronožnom prijatelju nema od čega kupiti hranu, dok istovremeno za sebe ne traži ništa.

Ilustracija: Rawpixel

Brojne Vodičane, ali i ostale građane Hrvatske, dirnuo je apel za pomoć jednom starijem korisniku Crvenog križa. Ne traži ništa za sebe, nego za svog psa, kako bi mu u neimaštini ipak mogao osigurati zdjelicu hrane svaki dan. No, nema je od čega kupiti.

“Dragi naši, jedan naš korisnik ima psa koji je njegov najbolji prijatelj, član obitelji te moli za pomoć u hrani ne za sebe, već za svojeg psa. Ako imate viška hrane za starijeg psa molimo vas da nam donirate, a mi ćemo je proslijediti našem korisniku.

Naš barba je jako skroman, hrana za njegovog najboljeg prijatelja mu je na prvom mjestu, a za sebe kaže da mu samo fali malo kave” – napisali su u dirljivoj objavi na Facebooku djelatnici Crvenog križa Vodice.

Na prve reakcije nije trebalo čekati. Brojni pojedinci javili su se kako bi donijeli hranu ili uplatili novce. Prve donacije odmah su stigle, a osim na desetke kilograma hrane za psa, žene su i za barbu kupile kavu, voće i konzerve.

“Adrese korisnika ne objavljujemo, ne dijelimo jer naši korisnici imaju pravo na svoje dostojanstvo i privatnost. Ako želite donirati i pomoći slobodno donesite na našu adresu obala Juričev Ive Cota 9., drugi kat i mi ćemo proslijediti barbi. Ako niste u mogućnosti zbog udaljenosti osobno donijeti, možete uplatiti na račun otvoren u Zagrebačkoj banci za donacije, primatelj: GDCK Vodice, IBAN: HR7023600001502208331, opis plaćanja: donacija za kupovinu hrane za barbu, za psa ili kako želite)” – napomenuli su.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap