Silvano Hrelja se priključuje Amsterdamskoj koaliciji za europaralamentarne izbore?

Josip Mihaljević
22. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Amsterdamska koalicija projekt je koji pokušava okupiti novu koaliciju lijevog centra, a nakon HSS-a, mogao bi im se pridružiti i HSU. Koaliciju bi tada činili GLAS, IDS, PGŽ, HSS i HSU, a prvi veliki test su im europarlamentarni izbori.

Snimak zaslona: Youtube

Amsterdamsku koaliciju nedavno je napustila stranka Pametno i tako je njihovo postojanje dovedeno u pitanje prije nego što su zapravo počeli djelovati, piše vecernji.hr.

Čini se da se okupljaju u “novu” Amsterdamsku koaliciju: nedavno im se pridružio Beljakov HSS, a novi potencijalni partner mogla bi postati i Hreljina Hrvatska stranka umirovljenika.

Prema neslužbenim informacijama, HSS je na stranačkim tijelima donio odluku da se ide u pregovore u ulasku u novi savez. Pregovori bi trebali ići brzo, a početkom prosinca članice Amsterdamske koalicije trebale bi potpisati sporazum o koaliciji s kojom će napasti šansu za ulazak u EU parlament.

Tada bi trebali biti poznati i kandidati za zastupnička mjesta, a oni bi vrlo lako mogli biti “najjača” imena koja mogu ponuditi: Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a, Krešo Beljak iz HSS-a te IDS-ov istarski župan Valter Flego, piše Večernji.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap