Šibenski vijećnik ugostio na tjedan dana obitelj koja živi od jedne mirovine

Jasmina Grgurić
1. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Šibenski gradski vijećnik Anton Dobra učinio je nesvakidašnju humanitarnu gestu. Na Facebook profilu objavio je da u kući na Žirju besplatno želi ugostiti jednu siromašnu obitelj. Javilo mu se dosta kandidata, a izbor je pao na obitelj koja preživljava od samo jedne mirovine.

Četveročlana siromašna obitelj Struk iz Zagreba dobila je priliku besplatno ljetovati tjedan dana na otoku Žirju. Glava obitelji, Davor Struk tako je na more došao prvi put nakon 30 godina. Njegova dvojica sinova u dobi od 10 i 2 godine, prvi su put u životu vidjeli more, piše Šibenik News.

Ugostio ih je besplatno šibenski gradski vijećnik Anton Dobra, nakon što je nesvakidašnji “oglas” objavio na društvenim mrežama.

“Javilo mi se puno obitelji i ja bi ih najradije sve ugostio, ali ne mogu. Bilo mi je teško odabrati i na kraju je izbor pao na obitelj Davora Struka. Čuli smo se telefonom, dugo smo pričali i ocijenio sam da je upravo njima vrijedno dati priliku za besplatno ljetovanje, jer su on i njegova supruga imali zaista težak i mučan život, a i danas teško žive samo od njegove male mirovine” – kaže Dobra.

apartman
Lijepa gesta: Naša čitateljica umirovljeničkom paru poklanja tjedan dana u Vodicama!

Umirovljenik Davor i njegova supruga Katica su osobe s invaliditetom. On je radio kao automehaničar, dok žena nije nikada radila. Ovo im je oboma drugi brak u kojem su dobili dvojicu sinova.

Na objavu gradskog vijećnika naišla je supruga Katica, a želja im je bila doći prvenstveno zbog djece, jer si to sami nikako ne bi mogli priuštiti. O moru su mogli samo sanjati, a dane provode na kupanju, u kojem posebno uživaju najmlađi članovi obitelji.

Vijećniku, koji im je platio i autobusne i brodske karte, neizmjerno su zahvalni. Na brodu za Žirje posada ih je srdačno dočekala i počastila.

 

Šibenski vijećnik ugostio na tjedan dana obitelj koja živi od jedne mirovine
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap