Šef tvrtke koja proizvodi Mercedese odlazi u mirovinu: Primat će najskuplju njemačku mirovinu

Josip Mihaljević
28. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Dieter Zetsche, šef tvrtke Daimler, koja između ostalog proizvodi i Mercedes-Benz automobile najavio je svoj odlazak u mirovinu. Njemački mediji pišu kako će to biti najskuplji mirovinski paket u povijesti zemlje – Dieter će dnevno primati 4.250 eura.

dieter

Foto: Dieter Zetsche | Youtube screenshot

Šef tvrtke Daimler najavio je odlazak u mirovinu u 2019. godini. Na godišnjoj razini primat će oko 1.05 milijuna eura, ali to je samo vrh sante leda.

Tvrtka je svojim menadžerima uplaćivala u posebni mirovinski fond, a budući da su im plaće (a time i doprinosi) ogromni, to će Dieteru osigurati dodatnih pola milijuna eura godišnje.

Kombinacijom ta dva iznosa, javlja Deutsche Welle, dolaze do mirovine koja će Dieteru osigurati oko 4.250 eura svakog dana umirovljenja. To je oko 31.500 kuna na dnevnoj i velikih 950.000 kuna na mjesečnoj razini.

Daimler je svoj potez umirovljenja nazvao odgovornim, a svoje mjesto će prepustiti Šveđaninu Oli Källeniusu, koji je dosad bio glavni i odgovorni za razvoj novih tehnologija.

Trinaesti najveći proizvođač automobila u svijetu i prvi po proizvodnji kamiona će krenuti u smjeru elektrifikacije automobila, ulagat će u samovozeće robote, a ambiciozni cilj je preporoditi automobilnu industriju koja se susreće sa sve većim izazovima modernog doba.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap