Šef Sindikata ZET-a najavio drastično skuplje karte: Najjeftinije će rasti čak 100 posto?

Josip Mihaljević
14. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Predsjednik Sindikata ZET-a Dražen Jović kazao je kako je posve jasno da mora doći do korekcije cijena ZET-ovih karata. Najjeftinije karte od 4 kune mogle bi narasti na čak 8 kuna.

Foto: Pixabay

Predsjednik Sindikata ZET-a Dražen Jović jutros je u HTV-ovoj emisiji Studio 4 najavio drastičan skok cijena ZET-ovih karata. Najjeftinija karta od 4 kune mogla bi vrlo brzo koštati čak 8 kuna.

29,99 kn
3,98 €
prije:
49,99 kn
6,63 €
Uštedite

Kraš čokoladni deserti

Životinjsko carstvo, lizli, bananko ili tortica
2,49 kn
0,33 €
prije:
3,69 kn
0,49 €
Ne propustitre

Krauthaker Graševina

Bijelo vrhunsko vino 0,75 l
59,99 kn
7,96 €
prije:
84,99 kn
11,28 €
Ne propustitre
Tečaj €/kn: 7,53450

“Posve je jasno da, s obzirom na cijene derivata, na cijene plina, građevinskog materijala, nekakvu puzajuću inflaciju – posve je jasno da će doći i da treba doći do korekcije cijena ZET-ovih karata”, kazao je Jović.

Jović dodaje da je teško izračunati koliko bi nova cijena karte trebala biti, ali da će se vjerojatno kretati oko 8 kuna. S time da bi postojeće karte od 4, 7 i 10 kuna valjalo objediniti u jednu kartu s jedinstvenom cijenom. 

“Nikad ZET neće imati kartu u realnoj tržišnoj cijeni jer bi ona apsolutno bila neprihvatljiva krajnjim korisnicima”, dodao je Jović.

Naime, ZET se godišnje subvencionira između 500 i 700 milijuna kuna iz gradskog proračuna, a subvencije se najvećim dijelom odnose na razliku u tržišnoj i stvarnoj prodajnoj vrijednosti karata.

“Mislim da građanima treba pošteno reći da će doći do poskupljenja. Ovakov stanje isgurno je neodrživo što se tiče komunalnih usluga, od čistoće, prijevoza. (…)

Nitko ne želi niti priziva nekakvo poskupljenje, ali ja govorim da bi trebali biti, na kraju krajeva, realni, s obzirom na trenutnu situaciju i na svjetskim tržištima, i kod nas što se događa, s obzirom na masu poskupljenja. Teško ćemo moći, ako se ovakav trend nastaviti, obraniti na nekakav duži period određena poskupljenja”, zaključio je Jović.

Šef Sindikata ZET-a najavio drastično skuplje karte: Najjeftinije će rasti čak 100 posto?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap