Šef HSU-a: Hreljin potez nije me iznenadio, rješavanje obiteljskih mirovina je naša agenda

Josip Mihaljević
24. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Silvano Hrelja je u više navrata istaknuo kako je dogovor s HDZ-om postigao kao “slobodan strijelac”, što implicira da nije bilo dogovora s vrhom stranke. Predsjednik HSU-a kaže da ga njegov potez nije iznenadio, dapače, podržava ga jer je rješavanje pitanja obiteljskih mirovina jedna od dvije glavne agende Hrvatske stranke umirovljenika.

gabricevic veselko

Foto: Veselko Gabričević | hsu.hr

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselko Gabričević gostovao je na HRT-u gdje je otkrio svoje viđenje stvari oko prelaska Silvana Hrelje na stranu vladajućih. Hrelja je više puta iskomunicirao kako je to njegova osobna odluka, dakle nije stranačka, no šef HSU-a kaže da ga potez “nije iznenadio”, baš kao ni članove predsjedništva stranke.

“Kada su u pitanju obiteljske mirovine i borba protiv siromaštva, to su dvije agende na kojima svoj cjelokupni politički rad gradi Hrvatska stranka umirovljenika. To je nešto što mi komuniciramo umirovljenicima, ali i svim građanima Republike Hrvatske u zadnjih 4-5 godina”, kazao je.

“Nismo se nikome prodali, mi imamo svoje stavove”

Gabričević je iskoristio priliku podsjetiti javnost na više tiskovnih konferencija u proteklim godinama gdje su upravo problem obiteljskih mirovina definirali kao prioritet za rješavanje.

“Ova potpisana projektna suradnja s ministrom Aladrovićem nas svakako vodi u smjeru da će se obiteljske mirovine u dogledno vrijeme riješiti na dobrobit velike većine umirovljenika”, poručio je Gabričević.

Dodaje kako je njegov stav pri dolasku na čelo stranke bio da se HSU ne smije vezati niti uz lijeve, niti uz desne stranke, već treba biti pragmatičnija kako bi ostvarila svoje ciljeve. A pragmatičnost najčešće znači da se mora ići uz vlast:

“Zasigurno će sada mnogi reći da se Hrvatska stranka umirovljenika prodala, nismo se nikome prodali, mi imamo svoje stavove. U samom dokumentu stoji da je to suradnja na projektu rješavanja obiteljskih mirovina. To je po meni nešto što se možda trebalo dogoditi ranije, ali dobro je da smo krenuli s rješavanjem tog problema”, zaključio je Gabričević.

Priprema li se koalicija s HDZ-om na nacionalnoj razini? “Otom potom”

Na pitanje je li sve ovo podloga da HSU za tri godine na parlamentarnim izborima izađe u koaliciji s HDZ-om, Gabričević kratko odgovara “otom potom”. Ističe kako bi htio ostvariti samostalan izlazak na izbore:

“Naša je želja graditi stranku tako da na sljedeće parlamentarne izbore možemo izići samostalno. Da, u Zagrebu smo na ovim lokalnim izborima išli s HDZ-om, no u drugim mjestima smo išli sa SDP-om. U Rijeci i Splitu smo išli sa SDP-om”, pojasnio je Gabričević.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap