Sedam godina zatvora za ovu ženu koja je 74-godišnju umirovljenicu držala u ropstvu

Josip Mihaljević
8. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Maria Miller (65) iz Londona osuđena je na samo sedam godina zatvora za gnjusan zločin. Jednu umirovljenicu (74) držala je u doslovnom ropstvu od 2012. godine, tjerajući je da spava na podu i odbijajući ju hraniti danima.

Foto: Metropolitan Police

Stravičan slučaj u Londonu, gdje je jedna žena umirovljenicu držala u doslovnom ropstvu došao je kraju. Maria Miller (65) osuđena je na sedam godina zatvora jer je 74-godišnju umirovljenicu s teškoćama u razvoju izrabljivala za fizički rad, ishranjivala, tjerala da spava na podu i niz drugih stvari.

Žrtva je izgubila velik broj kilograma u četiri godine ropstva

Maria Miller čitavo je to vrijeme živjela raskošnim životom, a umirovljenicu je nagovorila da se preseli k njoj, preuzela

ropstvo
Skandal u katarskom veleposlanstvu u Britaniji: Starijeg zaposlenika (79) tretirali kao roba

je kontrolu nad njenim bankovnim računom i mirovinom, a pokušala ju je nagovoriti da joj prepiše jedinu nekretninu, piše mylondon.news.

Sve je počelo 2012. godine kada su se upoznali ispred jedne trgovine kada ju je Miller nagovorila da dođe živjeti s njom. Odmah su počeli problemi – umirovljenicu ne bi hranila dok ne napravi sve zadatke koje je od nje očekivala, a ponekad ju je znala danima ostavljati bez hrane, ne puštati natrag u kuću i niz drugih groznih stvari. Zbog svega toga umirovljenica je u nekoliko godina izgubila “značajan dio” svoje tjelesne mase, kako piše u sudskoj odluci.

Umirovljenica je uspjela pobjeći u ljeto 2016. godine, nakon čega je sve prijavila policiji, a Miller je uhićena. Tri godine kasnije, osuđena je na sedam godina zatvora.

“Udarila je na najranjiviji dio društva”

Detektiv koji je radio na slučaju kazao je sljedeće:

“Miller je udarila na najranjiviji dio društva. Bila je ovo duga i izazovna istraga, a mi u policiji smo zadovoljni jer je pravda došla na vidjelo.

Znamo da umirovljenica nikada neće zaboraviti godine koje je provela u neprestanom strahu, ali nadamo se da sada može makar malo odahnuti”, kazali su medijima.

Posebno su pohvalili njenu hrabrost jer je došla prijaviti policiji i još jednom proživjeti sva neugodna iskustva koja je doživjela.

Foto: Umirovljenica je mogla spavati ovdje, i to tek kada bi obavila sve što joj je Miller naredila da napravi | Met Police

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap