Sahranjen papa Benedikt XVI.: Tijelo mu je preneseno u grobnicu Ivana Pavla II.

Milan Dalmacija
5. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Prijenosom posmrtnih ostataka s Trga svetog Petra u kriptu istoimene bazilike, po posljednji je put ispraćen papa Benedikt XVI. Sprovodu kojeg je predvodio papa Franjo prisustvovalo je oko 50.000 ljudi.

Screenshot: YouTube

Umro je bivši papa Benedikt XVI. (95)

Papa emeritus Benedikt XVI. sahranjen je u četvrtak u bazilici sv. Petra, objavila je Sveta Stolica nakon mise zadušnice. Lijes s tijelom Nijemca Josepha Ratzingera, kako mu je bilo svjetovno ime, prenesen je s vatikanskog Trga svetog Petra u kriptu bazilike.

Iako javnost nije mogla prisustvovati tom dijelu posljednjeg ispraćaja, na trgu se okupilo 50.000 vjernika. Sprovod je predvodio nasljednik Benedikta XVI., papa Franjo, a lijes je smješten u grobnicu njegova prethodnika, pape Ivana Pavla II., prenosi Index. U lijesu se nalaze i drugi predmeti, primjerice kratki tekst o njegovu životu i pontifikatu.

Podsjetimo, bivši papa preminuo je u subotu u 95. godini. Nakon što je postao prvi poglavar Katoličke crkve koji je u više od 600 godina odstupio s tog mjesta, živio je u samostanu unutar vatikanskih vrtova.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap