Roger Federer odlazi u mirovinu, za uspjeh je ‘okrivio’ svoju majku: ‘Da nije bilo nje, ne bih bio ovdje’

Matej Markovinović
24. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Roger Federer, jedan od najboljih tenisača na svijetu, oprostio se od svoje 24-godišnje sportske karijere i službeno je otišao u mirovinu. U posljednjem govoru na revijalnom turniru u Londonu, zahvalio se obožavateljima, suigračima i svima koji su ga podržavali, a posebnu je zahvalu pripremio za svoje roditelje.

Jedan od najboljih tenisača na svijetu, Roger Federer (41), završio je svoju 24-godišnju sportsku karijeru i službeno se umirovio. U svom posljednjem meču na revijalnom turniru u Londonu, Švicarac nije uspio pobijediti u paru s Rafaelom Nadalom, ali to mu naposljetku nije ni bilo – bitno.

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustitre

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustitre
Tečaj €/kn: 7,53450

Federer je nakon meča uzeo mikrofon u ruke i odlučio se dostojanstveno oprostiti od svoje karijere. Iako je na početku govora rekao da nije tužan, emocije su ipak prevladale i Federer je zaplakao. Zahvalio se svojim obožavateljima, suigračima i svima koji su ga podržavali, a posebno se zahvalio i svojim roditeljima.

“Smiješno mi je što bih za sve okrivio svoju mamu. Da nije bilo nje, ne bih bio ovdje. Dakle, zahvaljujem svojim roditeljima, bili ste nevjerojatni. Sve je bilo nevjerojatno”, rekao je Federer kroz suze.

Na kraju, legendarni je tenisač sjeo pored svoga glavnog suparnika Nadala, kako bi pogledali kratki film o njegovoj karijeri. Uz Federera, tada je zaplakao i Nadal, a sve je zabilježeno na snimci koja se brzinom munje širi društvenim mrežama.

Roger Federer odlazi u mirovinu, za uspjeh je ‘okrivio’ svoju majku: ‘Da nije bilo nje, ne bih bio ovdje’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap