Roditelji ostavili djecu, djevojčica je otišla živjeti kod bake, a dječaku je pomogao djed

Jasmina Grgurić
2. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Srednjoškolac iz Slavonije tri je mjeseca živio sam bez struje, vode i grijanja. Nakon rastave roditelja, nijedan ga nije poveo sa sobom. Za to vrijeme ponekad bi odlazio siromašnom djedu kako bi se okupao i nešto pojeo, dok je njegova mlađa sestra otišla živjeti kod bake.

Ilustracija: Unsplash

Strašna životna sudbina zahvatila je brata i sestru iz Slavonije nakon rastave roditelja koji su zaboravili na vlastitu djecu. Da nije bake i djeda, ona bi u potpunosti ostala prepuštena sama sebi. Tako su 17-godišnjaka mjesecima ostavili samog u kući bez struje, vode i grijanja. Prvo je otišla majka, godinu dana kasnije i otac, a potom i mlađa sestra kod bake.

Zbog grubog zanemarivanja dužnosti podizanja i odgoja djece policija je državnom odvjetništvu prijavila 40-godišnjeg oca, inače starog policijskog znanca, te 39-godišnju majku, piše Jutarnji list. Supružnici su se razišli jer su ostali bez novca, zbog čega je žena otišla raditi u inozemstvo.

Baka i djed iz Sesveta ovršeni za 100.000 kn alimentacije za unuke

Kada se vratila, uslijedio je razvod, pri kojem je sporazumno odlučeno da sin ostane s majkom, a kći s ocem. Međutim, ubrzo je odselila u inozemstvo, pronašla novog muža i s njim dobila dijete. Za djecu u Hrvatskoj više nije pitala, a sin je ostao sa sestrom i ocem.

Kako bi tragedija bila veća, otac je odselio i ostavio maloljetne brata i sestru da sami brinu o sebi te također pronašao novu ljubav. Djevojčica je preselila baki, a susjedi nisu ni znali da mladić u kući bez ikakvih uvjeta živi posve sam.

Susjedi su posvjedočili kako je školarka željela poći s majkom, no ta joj se želja nije ostvarila. Sin je odlazio k djedu nešto pojesti ili se oprati, ali on sam nema uvjete za unuke jer živi u siromaštvu.

Prema zakonu, ako roditelj ne uzdržava dijete, dužni su ga uzdržavati baka i djed.

Roditelji ostavili djecu, djevojčica je otišla živjeti kod bake, a dječaku je pomogao djed
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap