Riječka Matica umirovljenika predstavila program aktivnosti za svibanj

Jelena Ratko
7. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Matica umirovljenika grada Rijeke svakoga mjeseca uspijeva iznenaditi umirovljenike ponudom izleta, aktivnosti i zajedničkih druženja.

Foto: pixabay.com

Za idućih nekoliko tjedana puno je toga u planu. Dobrodošli su svi – novi i stari članovi. Matica umirovljenika predstavila je plan i program za prvu polovicu svibnja, no planiraju nastaviti organizirati slične aktivnosti i u tjednima koji će uslijediti.

Ukratko o programu za prvu polovicu svibnja:

Izleti

Klub Brodokomerc 13. svibnja organizira izlet u Roč na smotru harmonika. Sve informacije utorkom i četvtrkom ujutro od 9 do 11 sati možete dobiti na broj telefona 051 373134 ili na adresi Andrija Kačića Miošića bb.

Umirovljenici Gornje Vežice idu na izlet u Veliku Kladušu 12. svibnja. Prodaja karata je u srijedu, 9. svibnja od 9,30 do 11 sati u Domu Gornja Vezica. Cijena je 120 kuna. Sve informacije moguće je dobiti pozivom na broj telefona 051 450341 ili 0915566286.

Klub umirovljenika INA za svoje članove organizira jednodnevni izlet u Zagreb. Polazak je planiran za 17. svibnja, a uključeno je i razgledavanje izložbe Katarine Velike. Prijave se vrše u sjedištu kluba Milutina Barača 26 srijedom između 9 i 10 sati, a ostale informacije mogu se dobiti u navedeno vrijeme pozivom na 051 201824.

Matica poziva sve članove da za više informacija o planiranim izletima u nadolazećim mjesecima posjete njihov šalter.

Aktivnosti u klubovima

Umirovljenike s područja Turnića i Krnjeva Matica poziva na radionicu „Za kuhinjskim stolom nekad i danas“. Na ovom susretu podsjetit će se polaznike na običaje u kuhanju, ali i zajedničkom ručanju, u radničkim menzama.

Foto: pixabay.com

Mnogi umirovljenici se sjećaju vremena kada je Rijeka bila industrijski grad te su mnoge tvornice imale i svoje menze. Prije današnjih supermarketa ljudi su hranu nabavljali i uzgajali u svome susjedstvu. Ova sjećanja oživjeti će se kroz zajedničko druženje u klubu Sv. Nikola-Turnić, a svi koji svoju priču požele podijeliti i s mlađim generacijama moći će se uključiti i u snimanje kratkog dokumentarnog filma o običajima prehrane u riječkom podneblju.

“Dođite se prisjetiti mladosti i podružiti se uz malu zakusku s nama”, poručuju iz Matice umirovljenika. Podsjećamo da je adresa ovog najnovijeg riječkog kluba umirovljenika Franje Čandeka 36b.

Volontiranje

Želite li se i vi uključiti u volonterske aktivnosti koje sprema Matica? Možete pomagati drugima, organizirati nove aktivnosti ili uređivati okoliš!

Ako ste za to zainteresirani dođite na šalter Matice i djelatnice će vas informirati o svim mogućnostima volontiranja za penziće. Oni koji su ljubitelji knjiga, ovog utorka u 10 sati mogu se priključiti jednoj od aktivnosti uređenja knjižnice u Kružnoj ulici 5 s drugim umirovljenicima.

Foto: pixabay.com

Kultura

U Gradskom kazalištu lutaka ovog tjedna održava se predstava Mačak u čizmama. Termini predstave su u četvrtak i petak u 18 sati, te u subotu u 11 i 18 sati. Predstava je super prilika za druženje s unucima.

Sport

Nastavlja se Proljetna liga penzića! Pikadistice su odigrale već tri kola natjecanja, kao i igrači briškule i trešete.

Za one penziće koji žele igrati pikado, poručuju iz riječke Matice, dobro je znati kako se pikadistice u klubu Centar zaigravaju četvrtkom od 10 sati i dobrodošle su žene koje se žele pridružiti igri.

Umirovljenici s Drenove mogu se pridružiti pikadistima ponedeljkom popodne u klubu Drenova.

Planinari

Foto: pixabay.com

Pozvani su svi ljubitelji prirode i planinarskih šetnji da se u Matici upišu u grupu planinara koje vode stručni vodiči društva Transverzalac. Iduća šetnja planirana je za subotu, 12. svibnja.

Vlak polazi sa željezničkog kolodvora u 7,27 sati ujutro, a povratak sa Škrljeva planiran je za 15,45 i 15,55 sati. Ruta je Meja – Svib (614m) – Panoramski put – Škrljevo.

Budući da se putem nailazi na plantažu medvjeđeg luka, iz Matice savjetuju svim planinarima da ponesu platnene vrećice.

Staza je zahtjevna, napominju unaprijed za one koji su lošijeg zdravlja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap