Rezultati ankete: Umirovljenici uglavnom razočarani iznosima covid dodatka

Josip Mihaljević
27. travnja 2021.
Novosti
A- A+

U našoj anketi umirovljenici su imali priliku reći što misle o covid dodatku, a rezultati sugeriraju da su razočarani. Možda se tomu ne treba čuditi jer su predstavnici umirovljenika tražili dodatke u puno većim iznosima od onih koje su na kraju uspjeli dogovoriti.

novcanik

Foto: Unsplash

Prije dva tjedna predstavljeni su iznosi covid dodatka za umirovljenike, a mi smo vas tada u anketi pitali što o njima mislite. Anketi je pristupilo više od tisuću naših čitatelja i rezultati nisu bajni.

Sve o covid dodatku na jednom mjestu: Trebate li osobno podnositi zahtjev i ostala pitanja

Na anketno pitanje ‘jeste li zadovoljni covid dodatkom od 400 do 1200 kuna’ vas 692 (57,8%) odgovorilo je ‘Nikako‘. Nešto manji broj glasova prikupio je odgovor ‘Očekivao/la sam veće iznose’ (352 glasa, 29,4%).

Možda se ne trebamo čuditi zašto je tomu tako, jer su predstavnici umirovljenika na početku pregovora s Vladom tražili dodatke u iznosu od 2.500 i 1.500 kuna, ovisno o visini mirovine. Sada kada znamo da će većina umirovljenika dobiti puno manji iznos jednokratnog dodatka, umirovljenici nisu pretjerano oduševljeni postignutim dogovorom.

Međutim, ima i onih kojima je i ovakav dogovor dobar. U anketi je 87 (7,2%) ljudi odgovorilo kako je ‘Dodatak u tim iznosima primjeren’, a još njih 66 (5,5%) smatra da su dogovoreni iznosi odlični.

 

 

Rezultati ankete: Umirovljenici uglavnom razočarani iznosima covid dodatka
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap