Renovira se mrtvačnica na Mirogoju: Ispraćaji počinju na novoj lokaciji, a evo i kako do njih

Luka Kalac
3. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Zbog obnove mrtvačnice na zagrebačkom groblju Mirogoj, svi ispraćaji kreću od male dvorane s novouređenog ispraćajnog trga na Krematoriju. Imajte na umu da su blagajne, dio poslova za ukope i poslovi grobnog očevidnika premješteni u novoobnovljenu upravnu zgradu Gradskih groblja na Mirogoju. Poznati su i počeci ispračaja, a građanima su na raspolaganju ZET-ove autobusne linije 226, 106 i 203 koje voze prema Mirogoju i Krematoriju.

Mirogoj | Foto: Unsplash / Caz Hayek

Svi ispraćaji koji su se do sada odvijali pred mrtvačnicom na zagrebačkom Mirogoju se od 2. travnja kreću od male dvorane s novouređenog ispraćajnog trga na Krematoriju, kako piše na stranici Zagrebačkog holdinga. Do ove promjene došlo je zbog obnove mrtvačnice na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Počeci ispraćaja su u 9 sati, 10:10, 11:55, 13:05 i 14:15 sati, a vodite računa i o tome da se odar male dvorane za davanje sućuti otvara 30 minuta prije početka ispraćaja. Svaki sprovod je u pratnji električnog vozila koje ima prijevozne kapacitete za pet putnika, a kako dodaju iz Holdina, postoji i mogućnost angažiranja dodatnih vozila.

krematorij
Polaganje urne: U posljednje vrijeme je sve popularnije kremiranje, a saznali smo i gdje se može prosuti pepeo pokojnika

Podsjećamo da su blagajne, dio poslova za ukope i poslovni grobnog očevidnika od 25. ožujka 2024. premješteni u novoobnovljenu upravnu zgradu Gradskih groblja na Mirogoju. U objektu Krematorija obavljaju se poslovi prodaje grobnih mjesta.

Ako su vam potrebni novi brojevi telefona blagajne, informacije o radnom vremenu, odjela za organizaciju ukopa, grobnog očevidnika i centrale, možete ih pronaći na internetskoj stranici Gradskih groblja. Građanima su na raspolaganju ZET-ove autobusne linije 226 (Kaptol-Remete- Svetice), 106 (Kaptol-Mirogoj-Krematorij) i 203 (Svetice-Kaptol) koje voze prema Mirogoju i Krematoriju.

Fotografija sa internetske stranice Gradska groblja Zagreb koja pokazuje novo mjesto ispraćaja do kojeg je došlo zbog obnove mrtvačnice. Uz to, na fotografiji je prikazano kako i javnim prijevozom doći do navedene lokacije.

Mirogoj | Foto: Gradska groblja Zagreb

Copy link
Powered by Social Snap