Ravnateljica senjskog Crvenog križa prijavljena da je u privatne svrhe potrošila 140 tisuća kuna

Josip Mihaljević
11. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Ravnateljicu senjskog Crvenog križa terete za zlouporabu položaja i ovlasti. Ličko-senjska policija objavila je kako je preko službene kartice u privatne svrhe potrošila 140 tisuća kuna.

kartica

Foto: Unsplash

Ličko-senjska policija objavila je, ne otkrivajući identitet, kako se 64-godišnju Hrvaticu sumnjiči za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te povrede obveze u vođenju trgovačkih i poslovnih knjiga. Radi se o ravnateljici senjskog Crvenog križa, piše Jutarnji list, koja je sa službene kartice u privatne svrhe potrošila gotovo 140.000 kuna.

Kako je objavila policija, sumnjiči ju se da je od 2015. do 2019. godine kao ravnateljica zlouporabila svoj položaj i ovlasti fiktivnim osnivanjem tijela pravne osobe, krivotvorenjem potpisa predsjednice skupštine i članova odbora na statutu, a potom i druge odluke i dokumente koje donose skupština i odbor.

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević kazala je kako je ravnateljica sama donosila sve odluke, a da je u radna tijela imenovala ljude koji nisu ni znali da su imenovani pa nisu ni sudjelovali u donošenju odluka.

Nadalje, sumnjiči ju se da je protupravno koristila kreditnu karticu Crvenog križa za kupnju roba i usluga u privatne svrhe te je još vršila isplate s poslovnog računa bez opravdanja stvarnog utroška. Osim toga, prisvojila je mobilni uređaj i tablet čime se iznos protupravno stečene imovine procjenjuje na najmanje 138.405 kuna.

Ravnateljica je osumnjičena i da nije vodila poslovne knjige koje je bila dužna voditi sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ravnateljica senjskog Crvenog križa prijavljena da je u privatne svrhe potrošila 140 tisuća kuna
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap