Rat im je pomutio pamet: Muškarac izbacio umirovljenicu iz autobusa jer je kritizirala Putina

Milan Dalmacija
8. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Čini se kako su rat u Ukrajini, ali i propaganda vladajućih utjecale na svakodnevicu većine Rusa. Tako se pojavila snimka na kojoj nakon kraće rasprave s drugom putnicom u autobusu, stariju je ženu sredovječni muškarac uhvatio i izbacio je van.

Starija gospođa u Rusiji na silu je izbačena iz autobusa nakon što je kritizirala rat u Ukrajini | Foto: Screenshot: Twitter/War Translated

Nedugo nakon što je započeo “specijalnu vojnu operaciju” ruski je predsjednik Vladimir Putin dekretom donio zakon kojim se zabranjuje kritizirati rat u Ukrajini te poteze vojske, policije i države. Onima koji se na to ogluše, prijeti i do 15 godina zatvora.

Šokantna reklama za mobilizaciju u ruskoj vojsci: 'Nude vam da razmijenite unuka za Ladu'

Uz to, pokrenuta je gotovo jednako nasilna propagandna kampanja u kojoj se, zbog ogromnih gubitaka u ljudstvu, poziva rusko stanovništvo na vojnu mobilizaciju. Nedavno smo pisali o reklami u kojoj unuk spašava svog siromašnog djeda od gladi potpisivanjem ugovora o mobilizaciji.

No, čini se kako propaganda radi svoje i među pučanstvom koje je sklono podršci Putinu. Nevjerojatna snimka iz Rusije pojavila se krajem prošle godine na društvenim mrežama. Na njoj se vidi umirovljenica kako raspravlja s drugom ženom u autobusu o ratu u Ukrajini. Tvrdi da televizija ima veliku moć te da su “gumene čizme, tenkovi i sjekire ukradeni”, aludirajući na slabu opremljenost ruskih vojnika.

Rasprava se dodatno zahuktava kad autobus stiže na stanicu. U jednom trenutku, snažniji sredovječni muškarac hvata umirovljenicu i doslovno ju izbacuje van kroz vrata autobusa. Pritom nije rekao ni riječ, a uz njega je bio još jedan muškarac, koji je na trenutak djelovao kao da pokušava smiriti “izbacivača”, ali zapravo nije reagirao.

Kako je to izgledalo, možete vidjeti u videu ispod teksta, no upozoravamo da bi scena mogla biti uznemirujuća.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap